Fanshop
Fanshop

Feyenoord/Excelsior onder 18 verslaat Roda JC A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het uitduel bij Roda JC A1 met 2-3 gewonnen. Onder 17 won op eigen veld met 4-1 van Roda JC B1. Voor Onder 16 leverde de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch B1 een 1-1 gelijkspel op. Onder 15 en FC Dordrecht C1 deelden de punten na een 0-0 gelijkspel. Ook de derby tussen Feyenoord/Excelsior O/14 en Sparta C2 eindigde in een remise: op Varkenoord werd het 2-2. Onder 19 won vrijdagavond al met 1-8 van NEC/FC Oss A1.
WINST ONDER 18 BIJ RODA JC A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag op bezoek bij Roda JC A1 met 2-3 gewonnen. De Rotterdammers werkten in Kerkrade een 1-0 achterstand weg en wonnen verdiend.

‘We zijn bezig aan een goede serie’, vertelde trainer Jan Gösgens na het duel. ‘Daardoor stijgen we nu naar de vijfde plaats. Dat is voor ons op dit moment het hoogst haalbare en dus moeten we daar tevreden mee zijn.’

De start van O/18 was stroef. Roda was de bovenliggende partij in de beginfase en vertaalde dat na een kwartier spelen in een 1-0 voorsprong. Daarna trok Feyenoord/Excelsior het initiatief naar zich toe. Vincent Janssen bracht de Rotterdammers voor de pauze weer naast Roda: 1-1.

In de tweede helft was O/18 de betere ploeg en kwam het terecht op voorsprong via Moreno Rutten. De verdediger werkte een hoekschop van Julian Agatowski binnen. Nadat Janssen op de paal had geschoten, besliste Emilio Samsey het duel. De rechtsback scoorde vanuit een strafschop nadat een Roda-verdediger de bal met de hand had beroerd: 1-3.

In de blessuretijd kwam de thuisploeg vanuit een vrije trap nog terug tot 2-3.

Roda JC A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 2-3
Scoreverloop:
15’ 1-0
30’ 1-1 Janssen
60’ 1-2 Rutten
80’ 1-3 Samsey
90’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Franken; Samsey, Rutten, Gomez Niëto, Y. van Deelen; Thong, Maatsen (46’ Boulfalfal), Dercks (60’ Agatowski); Janssen, J. Steenvoorden (75’ Geyah Darjij) en Olijfveld (75’ Triel).

RUIME ZEGE ONDER 17 OP RODA JC B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag op eigen veld met 4-1 afgerekend met Roda JC B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse, die na een rode kaart voor Rodney Lopes Cabral twintig minuten met een man minder speelde, won onder meer door twee treffers van Brandon Robinson.

Binnen tien minuten kwamen de Rotterdammers aan de leiding door een doelpunt van Randy Elst. De middenvelder werd goed bediend door Robbert de Vos. Na twintig minuten verdubbelde Ali Ulusoy de score op aangeven van Jesse Driebergen.

Daarna kreeg O/17 een aantal goede mogelijkheden om het duel definitief in het slot te gooien, maar de kansen waren niet aan de Rotterdammers besteed. Vlak na de pauze viel de derde treffer toch toen Robinson een voorzet van Oussama Idrissi binnen werkte.

Na een klein uur spelen moest Feyenoord/Excelsior verder met tien man. Lopes Cabral ontnam in de ogen van de scheidsrechter een tegenspeler een scoringskans, waarna een strafschop en een rode kaart volgden. De bezoekers benutten de strafschop, maar spannend werd het niet meer, zeker niet nadat Robinson zijn ploeg een klein kwartier voor tijd op 1-4 bracht.

‘Vooral voor rust hebben we aardig gevoetbald’, vond Adriaanse. ‘Zoals wel vaker lieten we na om het onszelf makkelijk te maken. Uiteindelijk winnen we wel volkomen verdiend.’

Feyenoord/Excelsior O/17 – Roda JC B1 4-1
Scoreverloop:
8’ 1-0 Elst
20’ 2-0 Ulusoy
45’ 3-0 Robinson
58’ 3-1
67’ 4-1 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: Minnaard; Ulusoy, Dekker, Lopes Cabral, Hardeveld; Kassels, De Vos, Elst (61’ Knoester); Idrissi, Robinson (70’ Go) en Driebergen (58’ Korporaal).

GELIJKSPEL ONDER 16 TEGEN DEN BOSCH B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met FC Den Bosch B1. Op Varkenoord speelde de ploeg van trainer Gaston Taument met 1-1 gelijk tegen de Bosschenaren.

‘De eerste helft was niet goed’, zei Taument na de remise. ‘In de tweede helft hebben we ons hersteld en op basis daarvan was het punt verdiend. We hebben het puntenverlies aan onszelf te wijten. Zo goed was Den Bosch niet.’

Ondanks het slordige spel in de eerste helft, kwamen de Rotterdammers wel op een 1-0 voorsprong. Melvin Kingsale stuurde Sem van der Pijl weg, waarna de middenvelder oog in oog met de doelman van de bezoekers koel bleef en afwerkte.

Vijf minuten later kwam Den Bosch terug toen een hoekschop van de Brabanders bij de tweede paal achter doelman Tim van der Linden werd gewerkt. In de tweede helft was O/16 nog een aantal keer dicht bij de winnende treffer, maar Djazz Manusama en Van der Pijl hadden geen geluk bij hun inzetten.

Feyenoord/Excelsior O/16 – FC Den Bosch B1 1-1
Scoreverloop:
25’ 1-0 Van der Pijl
30’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Gronsveld, James, Kingsale, Racaj; Nieuwkoop, Van der Pijl, Slabbekoorn; Albertus (58’ Klooster), Manusama (58’ Van der Struis) en Pisas (41’ Van Eijk).

DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL ONDER 15 BIJ DORDRECHT C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. De Rotterdammers kregen genoeg kansen op de zege, maar kwamen niet tot scoren in Dordrecht.

In de eerste helft had de ploeg van trainer Jeffrey Oost een licht overwicht, met enkele kansen, maar tot treffers kwam het niet. Van de thuisploeg had O/15 weinig te duchten; Dordrecht kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Feyenoord/Excelsior.

Ook in de tweede helft hadden de Rotterdammers een overwicht en dat leidde tot veel goede kansen. Onder meer Danny van Haaren en Danny Groos kregen een aantal uitgelezen mogelijkheden om Feyenoord/Excelsior aan de leiding te schieten. Vlak voor tijd was Rick van der Meer nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet ging net naast.

‘We hebben kansen genoeg gehad’, had ook Oost gezien. ‘We waren niet slagvaardig genoeg voor het doel. Er werd te veel getwijfeld. Als je zo met de kansen omgaat, is het logisch dat je niet scoort.’

FC Dordrecht C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:
Van der Mast; Hammouti, Koomen, Van der Meer, Verdonk; Korporaal (58’ Absalem), Hamer (65’ Rietkerk), Van Haaren; Sonha (36’ Den Hoedt), El Hankouri en Franse (36’ Groos).

DERBY FEYENOORD/EXCELSIOR O/14 – SPARTA C2 ONBESLIST

De derby tussen Feyenoord/Excelsior onder 14 en Sparta Rotterdam C2 is zaterdag in een 2-2 gelijkspel geëindigd. De ploeg van trainer Rob Kurvers speelde een goede wedstrijd, maar verzuimde de kansen op de zege te benutten.

‘We houden toch een zuur gevoel over aan deze wedstrijd’, vertelde Kurvers na afloop. ‘Met dit gelijke spel belonen we onszelf niet helemaal voor het goede spel. Dat is jammer, maar die kansen worden niet expres gemist. Dat kun je de jongens niet verwijten.’

O/14 kwam al snel op voorsprong via Siebe Schets. Niet veel later kwam Sparta op gelijke hoogte na een fout in de defensie van Feyenoord/Excelsior.

Vlak na de rust nam Sparta de leiding. Doelman Justin Bijlow raakte de bal niet goed, waarna een aanvaller van de bezoekers eenvoudig kon afwerken: 1-2. Rashaan Fernandes poetste de achterstand tien minuten later weg, maar verder kwam O/14 niet.

Feyenoord/Excelsior O/14 – Sparta Rotterdam C2 2-2
Scoreverloop:
7’ 1-0 Schets
17’ 1-1
36’ 1-2
44’ 2-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Bloemendaal, Sinteur, Knoester, De Sterke; Smulder, Kongolo. Fernandes; Mettendaf, Schets en Robertha.