Beloften onderuit in stadsderby

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de derby tegen Jong Sparta Rotterdam met 4-2 verloren. De ploeg van coach André Hoekstra kwam op Het Kasteel, ondanks het meespelen van diverse selectiespelers, niet goed voor de dag. Pas in de laatste twintig minuten beet Jong Feyenoord/Excelsior echt van zich af. Toen was het echter te laat om de achterstand nog om te buigen.
Coach Hoekstra was achteraf niet te spreken over de prestatie die zijn ploeg had geleverd. Met name de eerste helft van Jong Feyenoord/Excelsior was ondermaats, stelde hij. ‘Er zat te weinig beweging in ons spel, waardoor we nauwelijks een kans hebben gecreëerd’, zei Hoekstra. Jong Sparta wist halverwege de eerste helft te profiteren van een fout in de defensie, waarmee direct de ruststand was bepaald.

Hoekstra spoorde zijn ploeg in de rust aan om de tweede helft uit een ander vaatje te tappen, maar zag Jong Sparta binnen twintig minuten na rust nog twee keer scoren. Pas nadat Miquel Nelom twintig minuten voor tijd na goed doorjagen kon profiteren van een verkeerde terugspeelbal, kwam Jong Feyenoord/Excelsior beter in de wedstrijd.

Desondanks was het de thuisploeg die ruim tien minuten voor tijd opnieuw tot scoren kwam, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. Andrea Fileccia verkleinde de marge vijf minuten voor tijd weer tot twee doelpunten door een strafschop te benutten, maar daar bleef het ook bij voor Jong Feyenoord/Excelsior.

Jong Sparta Rotterdam - Jong Feyenoord/Excelsior 4-2
24’ 1-0
47’ 2-0
66’ 3-0
70’ 3-1 Nelom
78’ 4-1
85’ 4-2 Fileccia (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; D. Fernández, Mattheij (46’ Eekman), Kongolo, Nelom; Van Haaren (75’ Van der Laan), Mokotjo, Wattamaleo (75’ Van Buren); Fernandez, Fileccia en Berkvens.