Fanshop
Fanshop

Supporters en fancoach op bezoek in Westerbork

Drie Feyenoord-supporters hebben donderdag samen met Fancoach Rogier Wijsbroek en clubambassadeur Gerard Meijer een bezoek gebracht een voormalig kamp Westerbork, voor de opening van de tentoonstelling ‘Het verdwenen elftal’. De supporters, van wie er twee voorheen een stadionverbod hebben gekregen, gingen uit eigen beweging mee nadat zij werden uitgenodigd in het kader van het Fancoachproject. Het bezoek aan Westerbork stond voor deze supporters in het teken van bewustwording van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog en hoe voetbal voor sommige mensen in het kamp het leed enigszins verzachtte.

De tentoonstelling ‘Het verdwenen elftal’ werd donderdag door onder meer Frits Barend geopend in het herinneringscentrum Kamp Westerbork. De expositie gaat over één van de vrijetijdsbestedingen van de Joodse gevangenen in het kamp: voetballen.

Feyenoord richt zich met het Fancoachproject op jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar die affiniteit met Feyenoord hebben en woonachtig zijn in Rotterdam en omgeving. Voornaamste doelstellingen van het project zijn het vergroten van clubbinding en maatschappelijk verantwoordingsbesef bij jongeren en het bewerkstelligen van een afname van wangedrag en gebruik van geweld bij jongere Feyenoord-supporters. Drie jongerenwerkers in dienst van de club, de Fancoaches, coördineren het project en zorgen voor begeleiding van de jongeren.