Feyenoord onder 17 onderuit tegen Ajax B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag met 0-4 verloren van koploper Ajax B1. Op Varkenoord waren de Rotterdammers niet de mindere ploeg, maar de bezoekers toonden zich effectiever dan O/17. Onder 15 won een oefenwedstrijd tegen AFC C1 ruim, mede dankzij vier treffers van Danny Groos werd het op eigen veld 6-1. Onder 14 boekte op bezoek bij NEC/FC Oss C2 een 1-3 zege. Onder 19 won vrijdagmiddag al met 5-3 van Ajax A1.
GEFLATTEERDE NEDERLAAG ONDER 17 TEGEN AJAX B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag op eigen veld met 0-4 verloren van Ajax B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse bood de koploper prima partij, maar bleef door de grote effectiviteit van de bezoekers met lege handen achter.
‘Als je deze uitslag ziet, denk je: die zijn weggespeeld’, zei Adriaanse na het duel. ‘Maar dat is zeker niet het geval. Wij hebben de betere mogelijkheden gehad. Door individuele fouten hebben we Ajax in het zadel geholpen. Zij waren bijzonder effectief.’

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. O/17 had het duel onder controle en creëerde een aantal goede kansen. Door slordigheden en pech voor het doel, bleef een treffer uit.

Ajax sloeg daarna op een psychologisch belangrijk moment toe. In de laatste minuut voor de pauze schoten de Amsterdammers een vrije trap achter doelman Maarten de Fockert.

Ook in de tweede helft was Feyenoord/Excelsior niet de mindere, maar binnen acht minuten beslisten de bezoekers de wedstrijd. Vier minuten na de pauze werd het na een verdedigingsfout 0-2 en vier minuten later was het uit een vrije trap opnieuw raak: 0-3.

O/17 bleef, ondanks de op het oog onoverbrugbare achterstand, zoeken naar een doelpunt en daardoor kreeg Ajax de nodige ruimte. Daarvan profiteerden de Noord-Hollanders in de slotfase nog één keer waardoor de eindstand op 0-4 werd bepaald.

Feyenoord/Excelsior O/17 – Ajax B1 0-4
40’ 0-1
44’ 0-2
48’ 0-3
77’ 0-4

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Fockert; Ulusoy, Dekker, Korporaal, Hardeveld; Kassels, De Vos (52’ Elst), Karsdorp; Thenu (52’ Driebergen), Robinson en Idrissi (70’ Albertus).

RUIME OEFENZEGE ONDER 15 OP AFC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een vriendschappelijk duel met AFC C1 met 6-1 gewonnen. De Rotterdammers herstelden zich snel van een 0-1 achterstand en gaven de bezoekers daarna geen enkele kans op een goed resultaat.

In de beginfase had O/15 wat moeite om te domineren. Pas toen de bezoekers na 25 minuten de leiding namen, kwam Feyenoord/Excelsior los. Twee minuten na de openingstreffer schoot Danny Groos de Rotterdammers alweer langszij, nadat de doelman een schot van Jari Schuurman moest lossen.

Vlak voor de pauze kwam O/15 op voorsprong door een treffer van Calvin Verdonk. De verdediger mocht een strafschop nemen nadat Groos in het strafschopgebied onderuit was gehaald.

Diezelfde Groos schoot Feyenoord/Excelsior daarna uit een voorzet van Jordy den Hoedt op 3-1 met een fraaie volley. Ook de vierde Rotterdamse treffer kwam op naam van Groos, waarna Den Hoedt op aangeven van Nilton Sonha de 5-1 binnen schoot.

Nadat een schot van Groos op de paal was beland, tikte Den Hoedt vervolgens in de slotfase de 6-1 binnen. ‘Dit soort wedstrijden zijn altijd nuttig’, vertelde Oost na de oefenzege. ‘Ik heb veel enthousiasme gezien bij die jongens en dan ben ik al snel tevreden.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – AFC C1 6-1
25’ 0-1                                   67’ 6-1 Den Hoedt
27’ 1-1 Groos
33’ 2-1 Verdonk
35’ 3-1 Groos
45’ 4-1 Groos
61’ 5-1 Den Hoedt

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Fabrie; Sonha, Rietkerk, Verdonk (36’ Koomen), Absalem; Schuurman, Korporaal, Hamer (10’ Van der Meer) (45’ Van Haaren)); Hammouti (45’ El Hankouri), Groos en Den Hoedt.

VERDIENDE ZEGE ONDER 14 BIJ NEC/FC OSS C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag NEC/FC Oss C2 verslagen. Op bezoek in Nijmegen was de ploeg van trainer Rob Kurvers met 1-3 te sterk. Ondanks een lastige fase aan het begin van de tweede helft, wonnen de Rotterdammers de wedstrijd verdiend.

‘Het was een leuke wedstrijd’, vond Kurvers. ‘We hebben, met name in de eerste helft, erg goed gevoetbald. Het spel was leuk om te zien. Ik ben een tevreden man.’

De start van O/14 was prima. Binnen tien minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong toen Rashaan Fernandes op aangeven van Siebe Schets kon afwerken.

NEC/FC Oss leek terug te komen in de wedstrijd toen de thuisploeg een strafschop mocht nemen, maar doelman Ramon ten Hove keerde de penalty vakkundig. Vlak daarna leek Feyenoord/Excelsior de genadeklap uit te delen via Schets.

Na de pauze kenden de Rotterdammers een lastige fase. Daarin kwam NEC/FC Oss terug tot 1-2, maar de defensie van O/14 kwam niet serieus onder druk te staan. Bradley Vliet maakte na 52 minuten aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van Ryan Tilborg raak te koppen: 1-3.

NEC/FC Oss C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 1-3
8’ 0-1 Fernandes
34’ 0-2 Schets