Fernandez leidt Feyenoord naar zege in Den Haag

Met nog drie competitiewedstrijden te gaan blijft Feyenoord volop meedoen aan de top van de eredivisie. De ploeg van Ronald Koeman wist zondag de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-2 te winnen en bleef daardoor voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen. Feyenoord wist het overwicht na rust uit te drukken in de score. Nadat Ruben Schaken in de eerste minuut van de tweede helft zijn ploeg op voorsprong zette, besliste Guyon Fernandez twintig minuten voor tijd de wedstrijd. Fernandez speelde in plaats van de zieke John Guidetti. Hij verving de spits met verve en was met een doelpunt en een assist van zeer grote waarde voor zijn ploeg. Lex Immers maakte kort voor tijd uit een strafschop het enige doelpunt voor de thuisploeg. Karim El Ahmadi kreeg tegen ADO Den Haag een gele kaart en is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd tegen AZ.

De kansenverhouding in de eerste helft was veelzeggend over het krachtsverschil tussen beide ploegen in het Kyocera Stadion. Waar ADO Den Haag vroeg in de wedstrijd alleen een mogelijkheid kreeg via Lex Immers, had Feyenoord tot aan de rust zeker zes goede kansen om op voorsprong te komen. De ploeg was alleen te slordig in de afwerking om het veldoverwicht ook in de score tot uiting te brengen.

Belangrijkste man bij Feyenoord tot aan de rust was Jordy Clasie, die zowel met fraaie steekpasses als via dode spelmomenten aan de basis lag van de grootste kansen. Al na een kwartier spelen stuurde hij Otman Bakkal diep, maar de middenvelder kwam een teen te kort om de bal onder het lichaam van de uitkomende keeper Gino Coutinho door te tikken. Ruim vijf minuten later bereikte Clasie met een voorzet Guyon Fernandez in het zestienmetergebied, maar de spits kwam tussen drie verdedigers niet tot een schot.

Waar ADO Den Haag naarmate de eerste helft vorderde steeds slordiger begon te spelen, drong Feyenoord steeds meer aan op het doel van de thuisploeg. Tien minuten voor rust had het er alle schijn van dat Bakkal zijn ploeg ook verdiend op voorsprong zou zetten, maar nadat Fernandez richting de bal richting de tweede paal had gekopt schoot de middenvelder van dichtbij naast.

Waar Feyenoord in de eerste helft kansen liet liggen, was het in de tweede helft bij de eerste de beste mogelijkheid direct raak. Feyenoord mocht daarvoor ADO-doelman Coutinho bedanken. Hij liet de bal los nadat Fernandez vanaf de linkerkant een harde, lage voorzet had gegeven. Ruben Schaken hoefde vervolgens van dichtbij alleen nog maar binnen te tikken.

Juist op het moment dat ADO wat meer initiatief ging nemen, deelde Feyenoord twintig minuten voor tijd ook de genadeklap uit. Fernandez profiteerde van de ruimte die de defensie van de thuisploeg liet liggen en werd knap aangespeeld door Bakkal. De spits schoot vervolgens zeer overtuigend binnen tegen zijn oude club.

Vlak voor tijd kreeg Sekou Cissé een enorme kans om de zege voor Feyenoord nog groter te laten uitvallen. Op aangeven van de sterk spelende Fernandez had hij de bal voor het inschieten, maar hij schoot over.

Het was een dure misser van Cissé, omdat ADO Den Haag een minuut later terug kwam in de wedstrijd door een benutte strafschop van Lex Immers. Hoewel de thuisploeg de hele tweede helft nauwelijks aanspraak had gemaakt op een goal, werd het in de slotfase zodoende toch nog spannend in het Kyocera Stadion. Het laatste fluitsignaal voelde daardoor, ondanks dat Feyenoord de hele wedstrijd een overwicht had gehad, als een grote opluchting.

ADO Den Haag – Feyenoord 1-2
46’ 0-1 Schaken
71’ 0-2 Fernandez
89’ 1-2 Immers (strafschop)