Nipte nederlaag Onder 17 bij PSV B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft de competitie vrijdagavond afgesloten met een 2-1 nederlaag bij PSV B1. Voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse stond, net als voor de thuisploeg, niets meer op het spel. De Rotterdammers eindigen de competitie in de middenmoot.
De eerste helft in Eindhoven bood weinig spektakel. Beide ploegen kwamen nauwelijks tot uitgespeelde aanvallen en het aantal kansen was daardoor gering. Na een halfuur nam de thuisploeg de leiding: 1-0.

In de tweede helft kwam O/17 goed terug. Brandon Robinson zette de doelman van PSV onder druk, waarna die de bal tegen de aanvaller aanschoot en Robinson kon afwerken: 1-1.

Daarna was Feyenoord/Excelsior dichtbij de voorsprong, maar een inzet van Jesse Driebergen stuiterde via de binnenkant van de paal uit het doel. De Brabanders kwamen vervolgens gelukkig op 2-1, toen Robbert de Vos de bal in eigen doel werkte.

‘Deze wedstrijd verdiende geen winnaar’, vond Adriaanse. ‘Maar als er op het wedstrijdformulier 2-1 staat, koop je daar niets voor.’ Op het seizoen kijkt de oefenmeester met gemengde gevoelens terug. ‘We zijn heel moeizaam begonnen en in de tweede seizoenshelft hebben we de nodige punten gepakt. De positie op de ranglijst valt tegen, maar daar gaat het niet om. We zijn hier om spelers individueel beter te maken en dat is in veel gevallen gelukt.’

PSV B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 2-1