Feyenoord onder 16 deelt punten met NEC/FC Oss B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op bezoek bij NEC/FC Oss B1 met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Gaston Taument kreeg de nodige kansen in Nijmegen, maar kwam ook een aantal keer goed weg.
‘Daarom denk ik dat de uitslag terecht is’, beschouwde Taument na. ‘Wij hebben een paar hele goede kansen gehad, maar hun keeper was echt uitstekend. Daarnaast vond ik dat zij minimaal één strafschop verdiende. Al met al kan ik dus wel met deze uitslag leven.’

Feyenoord/Excelsior kwam goed uit de startblokken. In de zesde minuut was Junior Albertus al dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van de aanvaller ging net over. Kort daarna kreeg O/16  na een terugspeelbal een vrije trap in het strafschopgebied, maar ook die werd niet benut.

Daarna nam de thuisploeg het initiatief over en hield doelman Tim van der Linden de Rotterdammers een aantal keer knap op de been. Vlak voor de pauze was Rick van der Struis met een schot nog dichtbij een treffer, maar de bal ging net naast.

In de tweede helft was het spel iets minder, maar toch kreeg O/16 nog een aantal mogelijkheden op de winst. Met name Gilberto da Silva was dichtbij een doelpunt. Eerst kwam hij oog in oog met de keeper en schoot hij de bal tegen de doelman aan. Vlak voor tijd werd een schot van twintig meter van de middenvelder vakkundig door de doelman voor de kruising weggepakt.

NEC/FC Oss B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Van der Linden; Van der Ruit (41’ Gronsveld), Kingsale, James, Racaj; Nieuwkoop, Da Silva, Slabbekoorn; Albertus, van der Struis en Van Eijk.