Fanshop
Fanshop

Recordopbrengst collecte voor Sophia Kinderziekenhuis

De collecte die afgelopen zondag plaats vond in en om De Kuip rond de wedstrijd tegen AZ ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis, heeft een recordbedrag van ruim 16.400 euro opgeleverd. Dit bedrag wordt aangevuld met 500 euro die technisch directeur Martin van Geel namens BAM ontvangen heeft, waardoor de totale opbrengst bijna 17.000 euro bedraagt. Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis bedanken alle supporters die een bijdrage hebben geleverd aan het bijeen brengen van dit fantastische bedrag.
Met de opbrengst zal de speelkamer van de afdeling Kinderchirurgie in het Sophia Kinderziekenhuis een grote opfrisbeurt krijgen. In de speelkamer kunnen kinderen onder begeleiding van een pedagogisch medewerker of een ouder spelen, knutselen en spelletjes doen. In de speelkamer vinden geen onderzoeken of andere medische handelingen plaats. Hierdoor is dit een plaats waar kinderen zich veilig kunnen voelen. De opbrengst van de collecte zal tijdens de jaarlijkse spelerspresentatie aan het begin van komend seizoen in het Sophia Kinderziekenhuis overhandigd worden.

Tijdens de wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag waren bijna 900 kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis samen met hun ouders, broertjes en zusjes te gast in De Kuip. Het grootste deel van hen bekeek de wedstrijd vanaf de vakken F en Y. Bovendien waren de unithouders van Feyenoord gastheer voor ruim honderd kinderen, die de topper bekeken vanuit verschillende Business Units in het stadion.