Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Burgemeester Heerenveen kondigt noodverordering af

Burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen heeft een noodverordening afgekondigd rond de voetbalwedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord op zondag 6 mei. De Friese gemeente heeft Feyenoord verzocht dit aan haar achterban kenbaar te maken. Feyenoord verzoekt supporters zonder geldig plaatsbewijs niet af te reizen naar Heerenveen.
De noodverordening is afgekondigd op basis van signalen dat veel extra supporters van Feyenoord zonder plaatsbewijs naar Heerenveen willen komen, zo laat de gemeente Heerenveen weten. De politie ter plaatse geeft aan daardoor de openbare orde en veiligheid binnen de gemeentegrenzen niet te kunnen garanderen.

De noodverordening is van kracht tussen zaterdag 5 mei 12.00 uur en zondag 6 mei 23.59 uur, zo laat de gemeente Heerenveen weten. Alleen Feyenoord-supporters met een geldig plaatsbewijs voor de wedstrijd zijn zondag tussen 12.00 en 17.00 uur welkom in een aangewezen gebied van parkeerterrein Skoatterwâld naast het Abe Lenstra stadion. Vandaar kunnen zij richting stadion lopen.

De gemeente Heerenveen laat weten dat op de toegangswegen controle plaats zal vinden. Voor Feyenoord-supporters zonder plaatsbewijs geldt dat ze de gemeente Heerenveen niet in mogen.