Feyenoord Onder 19 wint en blijft in titelrace

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft na een 5-3 zege op FC Groningen/Cambuur nog altijd kans op het kampioenschap. De achterstand op koploper Ajax blijft met nog een wedstrijd te spelen twee punten. Onder 18 won zaterdag op bezoek bij Ajax A2 met 1-2 door twee treffers in de slotfase. Onder 15 won met 1-4 van MVV C1 en Onder 14 won de thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV C2 met 5-0.
ONDER 19 WINT EN HOUDT DRUK OP KOPLOPER AJAX

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur A1 met 5-3 gewonnen. De ploeg van trainer Damiën Hertog was oppermachtig en kwam, ondanks drie tegentreffers, nooit serieus in de problemen. Omdat ook koploper Ajax won, blijft de achterstand twee punten en wordt de strijd om de landstitel volgende week beslist.

Na een gelijkopgaande beginfase nam O/19 na tien minuten het heft in handen. De Rotterdammers speelden sterk, controleerden de wedstrijd en kwamen na iets meer dan een kwartier spelen verdiend op voorsprong via Joey Sleegers.

FC Groningen/Cambuur kon weinig tegenover het sterke spel van Feyenoord/Excelsior zetten. O/19 ging door met het creëren van kansen en tien minuten voor rust verdubbelde Daan Blij de score: 2-0.

Na de pauze was het spel van Feyenoord/Excelsior nog dominanter en legden de Rotterdammers de ene na de andere mooie aanval op de mat. Al snel leidde dat tot een derde treffer, gemaakt door Cas Knoester.

Kort nadat de bezoekers iets hadden teruggedaan, bracht Jean-Paul Boëtius de score na een snelle aanval op 4-1. De treffer was symbolisch voor het goede spel van O/19 in de tweede helft, waarin de tegenstander met veel snelle en goed uitgespeelde aanvallen constant onder druk werd gezet.

Een kwartier voor tijd tekende Daan Blij voor de vijfde Rotterdamse treffer. Daarna kwamen ze bezoekers op 5-2 en in de laatste minuut werd het vanuit een strafschop, na een overtreding van Mats van Huijgevoort, ook nog 5-3.

‘Ik heb in de tweede helft genoten van ons spel’, was Hertog lovend. ‘Je kunt over de tegendoelpunten zeuren, maar dat is ondergeschikt aan het goede spel en het goede gevoel wat we aan deze wedstrijd overhouden. Ik ben erg content met onze prestatie.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – FC Groningen/ Cambuur A1 5-3
16’ 1-0 Sleegers                     74’ 5-1 Blij
33’ 2-0 Blij                             76’ 5-2
53’ 3-0 Knoester                    90’ 5-3
68’ 3-1
71’ 4-1 Boëtius

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Van der Velden, Kongolo (68’ Van Beek), Van Huijgevoort, Woudenberg; M. Steenvoorden (77’ Ayari), Van der Laan, Sleegers; Boëtius (83’ Idrissi), Blij (85’ Janssen) en Knoester.

ONDER 18 SLUIT GOED AF MET ZEGE OP AJAX  A2

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag met 1-2 gewonnen van Ajax A2. De ploeg van trainer Jan Gösgens, die in verband met ziekte op de bank werd vervangen door Cor Adriaanse, won door twee treffers in de slotfase en laat door de zege Ajax achter zich op de ranglijst. De Rotterdammers eindigen als vijfde.

‘Het was een dikverdiende overwinning’, blikte Adriaanse terug op de winst. ‘De ploeg heeft het zelf afgedwongen en verdient daarvoor een compliment. Dit is een mooie manier om de competitie af te sluiten.’

De eerste helft was gelijkopgaand. De thuisploeg had een licht overwicht, maar dat leidde nauwelijks tot gevaar. Daarom was het ook een domper voor O/18 toen Ajax tien minuten voor rust uit een vrije trap op voorsprong kwam: 1-0.

Feyenoord/Excelsior besloot na de pauze meer initiatief te nemen en dat resulteerde gelijk in een aantal goede kansen. Eerst was Dalian Maatsen onfortuinlijk: zijn inzet eindigde op de paal en even later had ook Redouan Boulfalfal het geluk niet aan zijn zijde toen hij op de lat schoot.

Toen Ajax de overwinning over de streep dacht te kunnen trekken, sloegen de Rotterdammers alsnog genadeloos toe. In de laatste minuut was het Kevin Dercks die na een combinatie met Junior Albertus de gelijkmaker binnenschoot.

Daarmee nam het betere O/18 geen genoegen. In de tweede minuut van de blessuretijd kopte Boulfalfal een vrije trap van Maatsen achter de doelman van de thuisploeg: 1-2.

Ajax A2 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-2
36’ 1-0
90’ 1-1 Dercks
90’ 1-2 Boulfalfal

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18:  Spanjaart; Samsey, Rutten, Van Oosten (46’ Gomez Niëto), Y. van Deelen; Dercks, Thong (78’ Albertus), J. Steenvoorden; Triel (40’ Olijfveld), Boulfalfal en Geyah Darjij (55’ Maatsen).

ONDER 15 VERSLAAT LEEFTIJDSGENOTEN MVV

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag met 1-4 afgerekend met MVV C1. De Rotterdammers hadden op bezoek in Limburg niets te vrezen van de thuisploeg, maar maakten het zichzelf in de tweede helft nog onnodig moeilijk.

In de eerste helft beperkte MVV zich vooral tot het tegenhouden van Feyenoord/Excelsior. Dat lukte aardig. O/15 had een groot overwicht maar kreeg niet echt veel kansen. Toch was het vlak voor rust raak toen de doelman een vrije trap van Gustavo Hamer maar half kon verwerken en de rebound door Erwin Franse kon worden binnengewerkt.

Kort na de rust leken de Rotterdammers het duel te beslissen toen Ronaldo Deacanu een voorzet van Faris Hammouti bij de tweede paal inschoot. Toch werd het nog spannend toen de thuisploeg na iets minder dan een uur de 1-2 maakte.

MVV liet zich in de tweede helft een stuk vaker zien voor het doel van doelman Rick van der Mast. De 1-3 van Calvin Verdonk, die een fraaie solo bekroonde met een mooie goal, voelde dan ook als een opluchting voor O/15. Vlak voor tijd zorgde Verdonk met zijn tweede treffer ook voor de 1-4.

‘Er was geen vuiltje aan de lucht’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop. ‘Maar doordat we weer de nodige kansen misten en verdedigend niet scherp optraden, werd het nog even spannend. Dan is het fijn dat je de wedstrijd uiteindelijk met een 1-4 overwinning afsluit.’

MVV C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-4
31’ 0-1 Franse
40’ 0-2 Deacanu
57’ 1-2
65’ 1-3 Verdonk
74’ 1-4 Verdonk

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Van der Mast; Rietkerk, Koomen, Van der Meer, Absalem (26’ Verdonk); Korporaal, Hamer (42’ El Hankouri), Schuurman; Den Hoedt (36’ Hammouti), Groos (53’ Sonha) en Franse (36’ Deacanu).

RUIME WINST ONDER 14 IN LAATSTE COMPETITIEDUEL

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 5-0 gewonnen van Vitesse/AGOVV C2. Door de zege sluit de ploeg van trainer Rob Kurvers de competitie af als vijfde.

‘We hebben in deze laatste wedstrijd goed gevoetbald en heel weinig weggegeven’, vond Kurvers. ‘Als ik naar het afgelopen seizoen kijk, ben ik heel tevreden over de ontwikkeling van de spelers. We hebben over het algemeen goed gevoetbald en waren in vrijwel alle wedstrijden de bovenliggende ploeg. Alleen hebben we doordat we de kansen niet afmaakten, te vaak verzuimd om die goede wedstrijden te bekronen.’

Tegen Vitesse/AGOVV hadden de Rotterdammers weinig moeite om tot scoren te komen. Na elf minuten bracht Siebe Schets O/14 op 1-0 na een snelle aanval. Binnen het halfuur was Schets ook betrokken bij de 2-0: de spits veroverde de bal en gaf Rashaan Fernandes de gelegenheid om te scoren.

Ook na de pauze bleef Feyenoord/Excelsior, aan de hand van de trefzekere Schets, domineren. De spits maakte na tien minuten in de tweede helft zijn tweede treffer. Nadat Darren Mettendaf de 4-0 had binnengeschoten, verzorgde Schets met een goed schot het slotakkoord en werd de eindstand 5-0.

Feyenoord/Excelsior O/14 – Vitesse/AGOVV C2 5-0
11’ 1-0 Schets
26’ 2-0 Fernandes
44’ 3-0 Schets
55’ 4-0 Mettendaf
70’ 5-0 Schets

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Bijlow; Bloemendaal, Bijl (60’ Smulder), Knoester, De Sterke (45’ Roffelsen); Sinteur, Kongolo, Fernandes (45’ Janga); Tilborg (50’ Mettendaf), Schets en Robertha (50’ Vliet).