Fanshop
Fanshop

Vlaar, De Vrij en Mulder uitgenodigd voor trainingstage Oranje

Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Erwin Mulder zijn uitgenodigd voor een trainingstage van het Nederlands elftal, die op 14 en 15 mei plaats vindt in Hoenderloo. In totaal heeft bondscoach Bert van Marwijk 36 spelers opgeroepen voor de stage, in de aanloop naar het EK. Voor De Vrij en Mulder is het de eerste keer dat zij een uitnodiging hebben ontvangen voor het Nederlands elftal. Ook oud-Feyenoorders Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal) en Georginio Wijnaldum (PSV) behoren tot de voorselectie.
De 36-koppige groep wordt nog voordat spelers en staf donderdag 17 mei naar Zwitserland afreizen voor het vervolg van de voorbereiding op het EK, teruggebracht tot om en nabij 27 spelers. De definitieve groep van twintig veldspelers en drie keepers moet vervolgens uiterlijk dinsdag 29 mei, 12.00 uur bij de UEFA worden ingeleverd.

Bondscoach Bert van Marwijk over het formeren van de spelersgroep, die in Hoenderloo aanwezig zal zijn: ‘Wij hebben binnen de technische staf intensief overlegd om tot een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van de groep te komen’, zegt Van Marwijk op de website van de KNVB. ‘Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play offs, de buitenlandse competities en bekerfinales, alsmede de eindstrijd van de Champions League. Bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen; een mooie gelegenheid om deze spelers van dichtbij mee te maken.’