Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Beloften komen tekort tegen Jong De Graafschap

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandag de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap met 3-1 verloren. De ploeg van trainer André Hoekstra herstelde zich op Sportpark De IJsselweide na rust nog wel van een matige eerste helft, maar kwam tekort om de drie punten mee naar Rotterdam te nemen. Jong Feyenoord/Excelsior zakte door de nederlaag met nog één duel te spelen naar de achtste plaats op de ranglijst.
Door een fout van Tim Eekman kwam Jong Feyenoord/Excelsior, dat aantrad zonder selectiespelers, al na vijf minuten op achterstand. Eekman maakte vlak voor rust zijn fout goed door op schitterende wijze de gelijkmaker binnen te schieten. Vanaf de zijkant van het strafschopgebied schoot de verdediger de bal diagonaal in de kruising. Ondanks de opsteker voor de rust was trainer André Hoekstra niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. ‘We speelden heel matig en hadden veel problemen met het 4-4-2 systeem waarin zij speelden. In de tweede helft hadden we onze organisatie beter op orde’, vond Hoekstra.
 
Toch kon zijn ploeg niet voorkomen dat Jong De Graafschap na rust uitliep naar een 3-1 voorsprong, waarna Jong Feyenoord/Excelsior niet bij machte was nog iets te doen aan de achterstand. Toch had Hoekstra lange tijd hoop op een goed resultaat. ‘Na de 2-1 hebben we nog een aantal kansen gecreëerd maar helaas niet benut’, besloot de trainer. ‘Na de 3-1 was de wedstrijd gespeeld.’
 
Jong Feyenoord/Excelsior zakte door de nederlaag naar de achtste plaats op de ranglijst. De ploeg speelt dit seizoen nog één wedstrijd, waarin Jong Heracles de tegenstander is. Dit duel wordt, onder voorbehoud, aanstaande donderdag gespeeld.
 
Jong De Graafschap – Jong Feyenoord/Excelsior 3-1
Scoreverloop:
5’ 1-0
40’ 1-1 Eekman
65’ 2-1
80’ 3-1
 
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Termijn; Eekman, Smith, Matheij, Van Deelen (65’ De Vries); Agatowski (75’Boulfalfal), Berkvens, Thong; Lagouireh, Van Buren en Cornelissens.