Fanshop
Fanshop

Nieuwe opzet beloftencompetitie met ingang seizoen ‘12/’13

De opzet van de beloftencompetitie, waarin Jong Feyenoord/Excelsior uitkomt, is met ingang van het nieuwe seizoen gewijzigd. Met ingang van het seizoen 2012/2013 worden alle 24 deelnemende ploegen ingedeeld in drie poules. In deze poule wordt in de periode augustus t/m begin oktober een halve competitie afgewerkt. Vervolgens wordt de ranglijst per poule opgesplitst en op sterkte verdeeld. De bovenste vier teams uit alle drie de poules spelen met elkaar in een nieuwe poule van 12 deelnemers een hele competitie (uit en thuis) in de periode medio oktober t/m mei. Hetzelfde geldt voor de onderste vier teams uit de drie poules. Dat heeft de KNVB dinsdag bekend gemaakt.
Jong Feyenoord/Excelsior is voor het komende seizoen ingedeeld in Poule B, samen met Jong ADO Den Haag, Jong Sparta Rotterdam, Jong FC Utrecht, Jong FC Dordrecht, Jong NAC Breda, Jong RKC Waalwijk en Jong Willem II. Alle teams spelen in deze opzet in totaal 29 (7 + 22) competitiewedstrijden, waarbij er geen competitieverplichtingen in interlandweken zijn en het bekervoetbal wegens onvoldoende speelruimte komt te vervallen.
 
De wijziging van de competitie opzet heeft onder meer te maken met de wens van de clubs om het weerstandsniveau te verhogen en het beperken van de geografische spreiding.