Fanshop
Fanshop

De Vrij onthult portretten Feyenoorders in Kunsthal

Stefan de Vrij heeft dinsdag in de Kunsthal in Rotterdam elf portretten van Feyenoord-spelers onthuld. In het kader van de samenwerking tussen de Kunsthal en Feyenoord voor het publieksproject Chuck Close worden de portretten tot 20 mei aan het publiek tentoongesteld. Bij de onthulling waren tientallen kinderen aanwezig, die daarbij ook zelf een portret van de verdediger konden tekenen. Daarnaast konden de kinderen, van wie er een aantal in Feyenoord-shirt gekleed was, op de foto met De Vrij. ‘Het is erg knap hoe de portretten gemaakt zijn’, vond De Vrij.
Op het moment dat de verdediger zijn eigen portret onthulde, zetten de aanwezige kinderen spontaan het ‘Hand in hand’ in. Tot zijn eigen verbazing zag De Vrij zichzelf terug met een gouden tand. ‘Op de gouden tand na vind ik het portret erg goed gelukt’, lachte hij. Vervolgens onthulde De Vrij de portretten van de andere Feyenoorders, waarbij de kinderen moesten raden welke speler het was. Naast het portret van De Vrij hangen ook de portretten van Erwin Mulder, Kelvin Leerdam, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Karim El Ahmadi, Jordy Clasie, Otman Bakkal, Ruben Schaken, John Guidetti en Jerson Cabral aan de muur in de Kunsthal.
 
 
De portretten zijn tijdens de afgelopen maanden door bezoekers van alle leeftijden gemaakt in de stijl van de Amerikaanse kunstenaar Chuck Close, die sinds de jaren zeventig wereldberoemd is met zijn meer dan levensgrote fotorealistische schilderijen. ‘Hoewel ik zelf niet zo’n kunstliefhebber ben, vind ik het erg knap hoe deze portretten gemaakt zijn’, sprak De Vrij met bewondering. ‘Die van Erwin Mulder en John Guiddeti zijn het mooist, omdat ze het meest lijken.’
 
Nadat de kinderen zelf een poging hadden gedaan om De Vrij na te tekenen, was er voor de aanwezigen ook nog de gelegenheid om op de foto te gaan met de verdediger, waarbij er uiteraard ook fanatiek werd gejaagd op zijn handtekening. Daarmee kwam er een einde aan een geslaagde middag in de Rotterdamse Kunsthal, waar de tentoonstelling van de portretten van de Feyenoorders nog tot 20 mei geopend is.