Fanshop
Fanshop

Jubileum UEFA Cup winst gevierd op Varkenoord

Op Varkenoord is dinsdagavond exact tien jaar na dato stilgestaan bij de UEFA Cup winst van Feyenoord in 2002. De Feyenoord Supportersvereniging had in samenwerking met Vereeniging De Feijenoorder een borrel georganiseerd op het complex van de Sportclub, waarbij ook de directie van de Rotterdamse club aanwezig was. Pierre van Hooijdonk en Christian Gyan meldden zich namens de selectie die in 2002 zo’n unieke prestatie leverde en toonden een replica van de tien jaar geleden gewonnen cup.
Nadat op Varkenoord, waar ook Gerard Meijer en voormalig directielid Jan Willem van Dop aanwezig waren, al een flink aantal supporters bijeen was gekomen, nam één van de leden van de Vereeniging De Feijenoorder op het spreekwoordelijke tijdstip van 20.02 uur, dat verwijst naar het jaar waarin de UEFA Cup werd gewonnen, het woord. Hij verwees in zijn toespraak naar enkele van de in het verleden gewonnen prijzen van de club, maar gaf nog maar eens aan dat het winnen van deze Europese prijs, als laatste Nederlandse club, extra bijzonder is voor veel supporters.Daarna gaf hij het woord aan Pierre van Hooijdonk, die de waarde van de prijs nog maar eens onderstreepte. ‘Het winnen van de UEFA Cup is voor mij persoonlijk de grootste prijs die ik in mijn carrière gewonnen heb en ook voor Feyenoord één van de grootste successen uit de clubhistorie’, zei Van Hooijdonk, die in 2002 met acht goals topscorer werd van het UEFA Cup toernooi. Toch benadrukte de spits dat hij het niet alleen gedaan had. ‘Dit is niet de prijs van één persoon, we hebben in 2002 een geweldige teamprestatie geleverd.’Vervolgens werd de microfoon overhandigd aan algemeen directeur Eric Gudde, die samen met de overige directieleden Mark Koevermans en Martin van Geel namens Feyenoord aanwezig was op het complex van de Sportclub. Gudde bedankte alle aanwezigen voor hun komst en liet zijn waardering blijken voor de manier waarop het jubileum was georganiseerd. ‘Het is mooi om te zien hoe het respect voor het verleden hier vanavond tot uiting komt. Ook de aanwezigheid van Pierre van Hooijdonk en Christian Gyan draagt daar zeker aan bij. Grote klasse’, besloot de algemeen directeur.

Van Hooijdonk en Gyan toonden even later tot ieders verrassing nog een replica van de in 2002 gewonnen Cup. Een aantal fans maakte van de gelegenheid gebruik om zich met de twee oud-spelers en de Cup te laten vereeuwigen, waarmee de toch al geslaagde avond op fraaie wijze werd afgesloten.