Feyenoord onder 19 deelt punten met Twente A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Twente A1. De Rotterdammers speelden het overgrote deel van de wedstrijd met een man minder, na een rode kaart voor doelman Boy de Jong. Anass Achahbar maakte de treffer namens O/19. Onder 16 ging op eigen veld nipt onderuit tegen MVV B1. De Limburgers wonnen, tegen de verhoudingen in, met 1-2. Onder 15 versloeg in de bekerfinale AZ C1 na het nemen van strafschoppen.
GELIJKSPEL ONDER 19 IN ‘RAAR’ DUEL BIJ TWENTE A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij FC Twente A1 met 1-1 gelijk gespeeld. Omdat koploper Ajax A1 met 1-2 won bij De Graafschap A1, is die ploeg kampioen. O/19 speelde in Enschede bijna de hele wedstrijd met een man minder, nadat doelman Boy de Jong al na twaalf minuten met rood van het veld moest.

‘Het was een hele rare wedstrijd’, vond trainer Damiën Hertog. ‘Eerst kwamen we door een arbitrale dwaling met tien man te staan. Omdat de scheidsrechter vervolgens door een blessure niet verder kon, liepen we een halfuur vertraging op. Daardoor wisten we op een gegeven moment dat Ajax had gewonnen en dat het nergens meer om ging.’

O/19 moest na twaalf minuten met tien man verder omdat doelman De Jong de bal, ver buiten zijn strafschopgebied, met de hand beroerde. Omdat er zich op dat moment nog veel verdedigers achter de bal bevonden en de situatie zich op zo’n 35 meter van het doel voordeed, wekte de rode kaart veel verbazing.

Met reservedoelman Bryan Struis op het doel (verdediger Sven van Beek moest plaats maken) bleef Feyenoord/Excelsior de bovenliggende partij. Twente gokte met een man meer vooral op de tegenstoot en kwam daarmee twee keer gevaarlijk voor het doel van O/19. Beide keren redde Struis goed.

Omdat de arbiter in de rust geblesseerd afhaakte, moesten beide ploegen wachten tot een vervanger was gearriveerd. Met een halfuur vertraging werd vervolgens aan de tweede helft begonnen. Al snel daarna werd duidelijk dat Ajax zijn wedstrijd had gewonnen en de titel definitief buiten bereik was.

Anass Achahbar schoot de Rotterdammers twintig minuten voor tijd met een fraaie volley aan de leiding. Kort daarna moest ook de thuisploeg verder met tien man, na een tweede gele kaart voor een van de Twente-spelers. In de slotminuut kwam Twente terug tot 1-1.

‘Eigenlijk is er van teleurstelling geen sprake’, constateerde Hertog na het duel. ‘Ik ben heel trots op wat we dit seizoen hebben laten zien. Enerzijds op het doorstromen van veel jongens naar de selectie van het eerste elftal en anderzijds op de manier waarop de vervangers dat hebben opgevangen. We hebben heel goed voetbal gespeeld en daarvoor de terechte complimenten gekregen. We hadden alleen de ‘pech’ dat er nog een heel goed team bij ons in de competitie zat.’

FC Twente A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 1-1
72’ 0-1 Achahbar
89’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: De Jong; Van der Velden (87’ Samsey), Kongolo, Van Beek (12’ Struis), Woudenberg; M. Steenvoorden, Boëtius, Van der Laan (59’ Knoester); Blij(74’ Agatowski), Achahbar (78’ J. Steenvoorden) en Manu.

ONDER 16 SLUIT AF MET NIPTE NEDERLAAG

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag met 1-2 van MVV B1 verloren. De ploeg van trainer Gaston Taument was op eigen veld beter dan de Limburgers, maar verzuimde de kansen af te maken. De Rotterdammers eindigen de competitie als achtste.

‘Deze wedstrijd was exemplarisch voor ons seizoen’, vond Taument. ‘We voetballen prima, maar we belonen onszelf niet door de kansen af te maken. Ons belangrijkste doel is het opleiden van spelers. In dat opzicht is het goed om te zien dat het voetbal van hoog niveau was. Daarvoor heb ik de spelers ook een compliment gegeven.’

O/16 begon prima aan de wedstrijd en binnen tien minuten was het al raak voor de Rotterdammers. Rick van der Struis bediende Junior Albertus die de doelman vanaf de rechterkant met een droge knal verschalkte: 1-0.

Daarna kreeg Feyenoord/Excelsior, dat van de bezoekers niets te duchten had, goede kansen om de score te verdubbelen. Milton Klooster schoot van dichtbij over en Rick van der Struis schoot de bal in een één tegen één duel tegen de doelman van MVV aan.

Na 17 minuten kwam MVV vanuit een vrije trap op gelijke hoogte. O/16 bleef goede kansen creëren, maar de bal wilde er niet in voor de Rotterdammers. Het zat Feyenoord/Excelsior ook niet mee toen na veertig minuten een treffer van Bart Nieuwkoop door de arbiter werd geannuleerd wegens een vermeende duw.

Terwijl Feyenoord/Excelsior kansen bleef missen, onder meer via Djazz Manusama, Marlon Slabbekoorn en Gerson Pisas, kwam MVV vanuit de enige serieuze aanval  in de slotfase op 1-2.

Feyenoord/Excelsior O/16 – MVV B1 1-2
7’ 1-0 Albertus
17’ 1-1
80’ 1-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16:  Van der Hoek; Gronsveld (41’ Proost), Kingsale, James, Racaj; Nieuwkoop (65’ Van Eijk), Slabbekoorn (60’ Pisas), Manusama (60’ Da Silva); Albertus (60’ Van der Pijl), Van der Struis en Klooster.

FEYENOORD/EXCELSIOR ONDER 15 WINT BEKER

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft de beker gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost versloeg in de finale zaterdag AZ C1 na het nemen van strafschoppen. Doelman Michael Fabrie werd de held in de strafschoppenserie: hij stopte twee inzetten. De penalty’s waren nodig omdat de finale eindigde in een 1-1 gelijkspel en er ook na verlenging nog geen winnaar was.

‘Ik ben erg blij voor die jongens’, zei Oost na het binnenhalen van de beker. ‘Deze prijs is een beloning voor een prachtig seizoen. Makkelijk was het niet: vandaag werd bevestigd dat we lastig tot scoren komen en dat is jammer, want we voetbalden erg goed.’

Feyenoord /Excelsior kreeg al snel een tegenslag te verwerken in de bekerfinale, die op het terrein van Quick Boys in Katwijk werd gespeeld. Na een kwartier moest Faris Hammouti het veld met een gebroken pols verlaten. Danny Groos nam zijn plek in de defensie in.

In de eerste helft kreeg O/15 de ene na de andere goede kans om de score te openen, maar het overwicht werd door de Rotterdammers niet omgezet in een voorsprong. Vooral Jari Schuurman en Danny van Haaren kregen een paar prima mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in. AZ kreeg vooral vanuit de counter een aantal kansen.

Na de pauze kwam AZ op voorsprong na een misverstand in de defensie van Feyenoord/Excelsior. Een onnauwkeurige pass van Fabian Korporaal kon worden onderschept door een aanvaller van de Alkmaarders, waarna doelman Fabrie kansloos werd gelaten.

Kort daarna schoot Danny van Haaren O/15 verdiend op gelijke hoogte, nadat Rick van der Meer een voorzet van Ronaldo Deacanu goed had verlengd.  Omdat de gelijke stand na 70 minuten nog steeds op het scorebord stond, werd het duel met twee keer tien minuten verlengd. Geen van beide ploegen kwam in die verlenging tot scoren, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

AZ begon de reeks en benutte de eerste strafschop, terwijl Bert Koomen namens Feyenoord/Excelsior de eerste trap vanaf elf meter miste. Calvin Verdonk, Danny van Haaren, Gustavo Hamer en Rick van der Meer benutten hun strafschoppen vervolgens uitstekend en omdat doelman Fabrie de twee laatste inzetten van de Alkmaarders stopte, was de beker voor Feyenoord/Excelsior O/15.

AZ C1 - Feyenoord/Excelsior O/15 1-1 (Feyenoord/Excelsior w.n.s. 3-4)