Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Vlaar met Oranje naar Lausanne

Ron Vlaar is één van de 27 spelers die met het Nederlands elftal afreist naar het Zwitserse Lausanne, waar voor Oranje de volgende fase van de voorbereiding op het EK van start gaat. Bondscoach Bert van Marwijk maakte dinsdagavond negen afvallers bekend van de oorspronkelijke selectie van 36 spelers. Onder hen ook Feyenoorders Stefan de Vrij en Erwin Mulder, die tijdens een stage in Hoenderloo op maandag en dinsdag voor het eerst met het Nederlands elftal meetrainden.
Naast Vlaar maken ook onder meer oud-Feyenoorders Robin van Persie en Dirk Kuyt deel uit van de selectie van 27 spelers voor het volgende deel van de voorbereiding, die aanstaande donderdag in Lausanne van start gaat.

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK, die zal bestaan uit twintig veldspelers en drie keepers, zal uiterlijk dinsdag 29 mei bekend worden gemaakt.

Tijdens Oranjes trainingskamp in Lausanne (17 tot en met 26 mei) staat dinsdag 22 mei om 20.30 een oefenduel met Bayern München in de Allianz Arena op het programma. Het Nederlands elftal vertrekt vervolgens zaterdag 26 mei naar Amsterdam, waar die avond vanaf 20.00 uur het vriendschappelijke duel met Bulgarije wacht in de Amsterdam Arena. Vanaf maandag 28 mei slaan spelers en staf hun tenten weer op in Hoenderloo. Tijdens het laatste deel van de voorbereiding op eigen bodem oefent het team van bondscoach Bert van Marwijk woensdag 30 mei in de Rotterdamse Kuip tegen Slowakije (aftrap 20.30 uur). De voorbereiding wordt zaterdag 2 juni besloten met een oefeninterland tegen Noord-Ierland in de Amsterdam Arena; aftrap 20.00 uur. Het Nederlands elftal vertrekt maandag 4 juni naar Krakau.