Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Koeman begroet kleine groep op laatste training van het seizoen

Feyenoord heeft woensdagochtend de laatste training van het seizoen afgewerkt. Trainer Ronald Koeman had op Varkenoord de beschikking over dertien spelers, onder wie Erwin Mulder. De doelman maakte deze week deel uit van de voorlopige EK-selectie van het Nederlands Elftal, maar viel dinsdag af voor de volgende fase van de voorbereiding van Oranje. Guyon Fernandez en Kaj Ramsteijn, die beide herstellende zijn van blessures, trainden apart van de groep.
Onder toeziend oog van enkele tientallen supporters liet Koeman zijn spelers na de warming-up en een korte rondo een partijvorm van vijf tegen vijf afwerken, waarbij Mulder een rol als vrije man toebedeeld kreeg. Op het naastgelegen veld gingen Fernandez en Ramsteijn aan de slag met hersteltrainer Marcel Cas.

 

‘Het is een mooi, maar lang en zwaar jaar geweest, dus het is lekker om nu even uit te kunnen rusten en de batterij op te laden voor komend seizoen’, zei Ruben Schaken na de laatste training van het seizoen. ‘We hebben het hele seizoen goed en scherp getraind. Met name de tactische trainingen, waarbij we ons helemaal konden instellen op de tegenstander, zijn van grote waarde geweest.’Schaken liet weten dat hij tijdens zijn vakantie in ieder geval het EK voetbal op de voet gaat volgen. ‘Ik ga zeker kijken. Het zou mooi zijn als Ron Vlaar bij de selectie blijft.’Afgezien van Guyon Fernandez en Kaj Ramsteijn, die vanwege hun blessures nog een week langer doortrainen, en de spelers die verplichtingen hebben met internationale (jeugd)elftallen, heeft de selectie vrijaf tot woensdag 27 juni. Op die dag staat de eerste training van het seizoen 2012/2013 gepland.