Fanshop
Fanshop

Ronald Koeman verkozen tot trainer van het jaar

Ronald Koeman is vrijdagmiddag in Zwolle verkozen tot beste trainer van het afgelopen jaar in het Nederlands betaald voetbal. Koeman kreeg hiervoor de Rinus Michels Award uitgereikt. Ook de jeugdopleiding van Feyenoord viel in de prijzen. Voor het derde opeenvolgende jaar mocht hoofd-opleidingen Stanley Brard de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland in ontvangst nemen.
De uitreiking vond plaats in het stadion van PEC Zwolle, de ploeg die afgelopen seizoen kampioen werd en daarmee promoveerde naar de eredivisie. Mede door die prestatie was PEC Zwolle trainer Ard Langeler ook in de race voor de prijs van beste trainer. De overige genomineerden waren Frank de Boer (Ajax) en Peter Bosz (Heracles Almelo). Koeman was dan ook trots op het winnen van de prijs. ‘Dit is een fantastische waardering’, zei Koeman. ‘Niet alleen voor mij, maar voor de hele technische staf. We hebben met elkaar uitstekend gefunctioneerd, wat heeft geleid tot een mooi seizoen en de uiteindelijke tweede plaats. De verwachtingen voor komend seizoen zullen hooggespannen zijn, maar die uitdaging gaan we graag aan met zijn allen.’Koeman was ook blij met de prijs die de jeugdopleiding van Feyenoord in de wacht sleepte. ‘Op Varkenoord wordt uitstekend werk verricht, daar hebben wij dit seizoen met het eerste elftal de vruchten van kunnen plukken’, verwees de trainer naar het groot aantal talenten dat dit seizoen de kans kreeg in de hoofdmacht van Feyenoord.

Hoofd opleidingen Stanley Brard noemde het feit dat de jeugdopleiding van Feyenoord is verkozen tot beste van Nederland ‘een mooie beloning voor keihard werken.’ Ondanks dat Feyenoord de prijs de afgelopen twee jaar ook al mocht ontvangen, ziet Brard het succes niet als een gewoonte. ‘Het is heel lastig om succes te continueren, en daarom vind ik de prijs eigenlijk ieder jaar mooier worden’, legde Brard uit. ‘Natuurlijk geeft het voldoening om zoveel jongens uit de eigen jeugd in het eerste elftal te zien spelen, maar we zijn nu al weer bezig met de komende seizoenen. We willen blijven doorgroeien.’Zo behaalde Feyenoord een kleine twee weken na het bereiken van de tweede plaats opnieuw twee successen. Volgens algemeen directeur Eric Gudde een bevestiging dat de club op de goede weg is. ‘Ronald heeft met zijn staf uitstekend gepresteerd dit jaar, deze prijs is dan ook dikverdiend’, vond Gudde. Daarnaast is het uniek dat de jeugdopleiding drie jaar op rij is verkozen tot beste van Nederland, zeker omdat het voor de club niet de meest gemakkelijke jaren zijn geweest. Dat het nu zichtbaar beter gaat is prettig, maar er staan ons nog genoeg uitdagingen te wachten.’