Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 17 tweede op toernooi Ermelo

Feyenoord/Excelsior onder 17 is zaterdag tijdens de DVS’33 Ermelo Cup als tweede geëindigd. Op het internationale jeugdtoernooi verloren de Rotterdammers de finale van FC Twente B1. Onder 15 won de laatste competitiewedstrijd van het seizoen van NEC/FC Oss C1. Op eigen veld werd het 5-1 voor de ploeg van trainer Jeffrey Oost.
ONDER 17 TWEEDE OP INTERNATIONAAL TOERNOOI ERMELO
 
Feyenoord/Excelsior onder 17 is zaterdag als tweede geëindigd op de DVS’33 Ermelo Cup. De Rotterdammers verloren de finale van het goed bezette internationale jeugdtoernooi in de finale van de leeftijdsgenoten FC Twente. 
 
Het toernooi begon donderdag goed voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. In de eerste wedstrijd werd het Deense Brøndby met 1-0 verslagen door een treffer van Rick Karsdorp. Later op de donderdag werd de tweede wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Union Sport Guaraense uit Brazilië. Silgio Thenu zorgde in die wedstrijd voor de treffer.
 
Zaterdag volstond in de laatste poulewedstrijd tegen het organiserende DVS’33, dat met de A1 meedeed , een gelijkspel. De Rotterdammers kwamen op voorsprong via Brandon Robinson en kregen veel kansen om de score uit te breiden, maar door een late treffer van de thuisploeg eindigde het duel gelijk: 1-1.
 
In de kruisfinale rekende Feyenoord/Excelsior vervolgens af met Zenit St. Petersburg, door een doelpunt van Ryan Korporaal. De finale werd daarna een Hollands onderonsje tussen O/17 en FC Twente B1. De Tukkers waren iets beter dan de Rotterdammers, die desondanks via Oussama Idrissi op een 1-0 voorsprong kwamen. Daarna boog Twente de achterstand snel om en verloor O/17 de finale met 2-1.
 
‘Natuurlijk is het jammer als je de finale verliest’, vertelde Adriaanse na de prijsuitreiking. ‘Maar we kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi. We zijn tegen sterke buitenlandse ploegen, die toch weer hele andere speelstijen hanteren, eigenlijk nooit in de problemen geweest.’
 
 
DVS’33 Ermelo Cup:
Poule:
Feyenoord/Excelsior O/17 – Brøndby O/17 1-0
Feyenoord/Excelsior O/17 – Union Sport Guarense O/17 1-1
Feyenoord/Excelsior O/17 – DVS’33 A1 1-1
 
Kruisfinale:
Feyenoord/Excelsior O/17 – Zenit St. Petersburg O/17 1-0
 
Finale:
Feyenoord/Excelsior O/17 – FC Twente O/17 1-2
 
ONDER 15 SLUIT AF MET RUIME ZEGE OP NEC/FC OSS C1
 
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag het inhaalduel tegen NEC/FC Oss C1 met 5-1 gewonnen. Het duel werd twee weken geleden afgelast in verband met de weersomstandigheden. Jordy den Hoedt had met een hattrick een belangrijk aandeel in de zege. De Rotterdammers eindigen de competitie als tweede, drie punten achter kampioen PSV C1.
 
‘We hebben de competitie op deze manier met een goed gevoel afgesloten’, zei trainer Jeffrey Oost. ‘De spelers waren bijzonder enthousiast en hadden de intentie om er een fijne middag van te maken. Dat is gelukt.’
 
De start van O/15 was uitstekend. Nigel Robertha had na twee minuten een goede pass in huis, waarna Den Hoedt voor de 1-0 zorgde. Binnen tien minuten zorgde diezelfde Den Hoedt voor de 2-0, dit keer op aangeven van Fabian Korporaal. Toen de aanvaller na twintig minuten opnieuw scoorde, was zijn hattrick compleet.
 
Daarna kon NEC/FC Oss na een misverstand in de defensie tussen Danny Groos en Rick van der Meer iets terugdoen. Buiten die slordigheid gaven de Rotterdammers de bezoekers nauwelijks ruimte om gevaarlijk te worden.
 
In de tweede helft besliste O/15 de wedstrijd al snel definitief. Eerst werkte Groos een voorzet van Jari Schuurman binnen en na een uur zorgde Ronaldo Deacanu met een fraai afstandschot voor de 5-1 eindstand.
 
Feyenoord/Excelsior O/15 – NEC/FC Oss C1 5-1
Scoreverloop:
2’ 1-0 Den Hoedt      60’ 5-1 Deacanu
9’ 2-0 Den Hoedt
19’ 3-0 Den Hoedt
22’ 3-1
53’ 4-1 Groos
 
Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15:  Fabrie; Rietkerk, Groos, Van der Meer (36’ Verdonk), Absalem; Korporaal (45’ Hamer), Deacanu, Schuurman; Den Hoedt, Robertha (45’ Van Haaren) en Franse (45’ Koomen).