Fanshop
Fanshop

Feyenoord onder 18 tweede op toernooi in Breskens

Feyenoord/Excelsior onder 18 is zondag tweede geworden tijdens de internationale Esad Osmanovski Memorial Cup bij v.v. Breskens in Zeeland. De ploeg van trainer Jan Gösgens verloor de finale van Vitesse A1 met 3-0.
De Rotterdammers begonnen het toernooi zaterdag uitstekend met een 4-0 zege op het Onder 23 team van het organiserende Breskens. Redouan Boulfalfal, Daan Blij en Cas Knoester (2x) zorgden voor de treffers.
 
In het tweede duel werd, na een 0-2 achterstand, met 2-2 gelijkgespeeld tegen Club Brugge A1. Beide treffers kwamen op naam van Vincent Janssen. Tegen Germinal Beerschot A1 werd vervolgens door treffers van Robbert Olijfveld en Knoester (wederom twee) met 3-1 gewonnen, waarna de eerste dag werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse A1. Janssen maakte het Rotterdamse doelpunt in dat duel.
 
Door de goede resultaten op de eerste dag had O/18 zondag aan een gelijkspel in de laatste poulewedstrijd genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. Tegen FC Utrecht A1 werd na de openingstreffer van Bryan Thong met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor plaatsing voor de halve eindstrijd een feit was.
 
Daarin hield O/18 het sterke Standaard Luik A1 op 0-0 gehouden, waarna Feyenoord/Excelsior de noodzakelijke penaltyserie met 4-2 won. In de finale was Vitesse opnieuw de tegenstander. De Rotterdammers hadden na de twee zware dagen duidelijk te kampen met vermoeidheid en verloren met 3-0.
 
‘We hebben een heel goed weekend gehad’, blikte Gösgens terug op het toernooi. ‘Als je jezelf met deze ploegen kunt meten en in veel gevallen zelfs beter was, heb je het gewoon heel goed gedaan.’
 
Esad Osmanovski Memorial Cup:
 
Poulefase:
Feyenoord/ExcelsiorO/18 - v.v. Breskens O/23 4-0
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – Club Brugge A1 2-2
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – Germinal Beerschot A1 3-1
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – Vitesse A1 1-1
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – FC Utrecht A1 1-1
 
Halve finale :
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – Standaard Luik A1 0-0 (Feyenoord w.n.s.: 4-2)
 
Finale:
Feyenoord/ExcelsiorO/18 – Vitesse A1 0-3