Fanshop
Fanshop

Kinderen genieten van ASR clinic op zonnig Varkenoord

Zo’n tachtig kinderen van relaties van Feyenoords hoofdsponsor ASR hebben woensdagmiddag genoten van een clinic op Varkenoord. De clinic werd op het zonovergoten sportcomplex gegeven door trainers van Feyenoord Soccer Schools, die daarbij geassisteerd werden door Guyon Fernandez, Otman Bakkal, Jerson Cabral en Kostas Lamprou. Zij hadden zich verdeeld over de verschillende voetbalspellen om de kinderen te begeleiden en te coachen.

Ondanks de warme temperatuur werkten de kinderen de voetbalspellen, variërend van pass- en trapoefeningen tot partijspelen, met veel enthousiasme af. Zij werden daarbij fanatiek gecoacht door de aanwezige trainers en de spelers van Feyenoord. Guyon Fernandez genoot van het plezier van de kinderen. ‘Deze middag is voor hen hartstikke leuk’, zei Fernandez. ‘We proberen de kinderen zo goed mogelijk te coachen, waarbij het samenspelen centraal staat.’De aanvaller vertelde verder dat het de goede kant op gaat met het herstel van zijn hamstringblessure. ‘Ik werk hard aan mijn herstel. Deze week train ik nog door, waarna volgende week mijn vakantie begint. Hamstringblessures zijn verraderlijk, die hebben tijd nodig om te herstellen.’De laatste ASR clinic van dit seizoen zorgde voor veel vrolijke gezichten op Varkenoord.
‘Het geeft voldoening als je de kinderen bepaalde aanwijzingen die jij hebt gegeven ziet toepassen in partijspelen’, zei Feyenoord Soccer Schools-trainer en oud-speler Errol Refos, die sprak van een geslaagde voetbalmiddag. ‘De kinderen genieten en het weer is fantastisch, wat willen we nog meer?’