Fanshop
Fanshop

Mogelijke tegenstanders voorronde Champions League

De vier mogelijke tegenstanders van Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League zijn woensdagavond definitief bekend geworden. De ploeg van trainer Ronald Koeman heeft een ongeplaatste status en kan daardoor tijdens de loting op 20 juli gekoppeld worden aan Dynamo Kiev uit Oekraïne, het Turkse Fenerbahçe, het Griekse Panathinaikos of het Deense FC Kopenhagen, die als geplaatste clubs aan de voorronde beginnen.
Drie van de vier mogelijke tegenstanders waren al bekend. Wie de vierde mogelijke tegenstander zou worden was afhankelijk van de beslissing in de Deense competitie, die woensdagavond viel. FC Nordsjælland kroonde zich tot kampioen, waardoor FC Kopenhagen als nummer twee en met een geplaatste status instroomt in de derde voorronde van de Champions League. Daarmee behoren ook de Denen tot één van de mogelijke opponenten van Feyenoord.
 
Het Europese avontuur van Feyenoord begint op 31 juli of 1 augustus. Een week later, op 7 of 8 augustus, is de return. Als Feyenoord erin slaagt de derde voorronde te overleven, strijdt het in de play-offs om een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers zijn dan in ieder geval verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Bij verlies in de derde voorronde stroomt Feyenoord in bij de vierde voorronde van de Europa League, waarmee een plek in de groepsfase van dat toernooi kan worden veiliggesteld.