Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Ron Vlaar met Oranje naar EK

Ron Vlaar gaat met Oranje naar het EK in Polen en Oekraïne. De verdediger is opgenomen in de definitieve selectie van 23 spelers van het Nederlands elftal, zo heeft bondscoach Bert van Marwijk zaterdag bekend gemaakt. Voor Vlaar is het de eerste keer dat hij deel gaat nemen aan een eindronde met Oranje. In de aanloop naar het WK van 2010 viel hij in het laatste deel van de voorbereiding af. Naast Vlaar maken ook oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Robin van Persie deel uit van de definitieve selectie. Aanstaande dinsdag, 29 mei, moet de definitieve spelerslijst bij de UEFA worden ingeleverd.
Voor Vlaar gaat er met zijn uitverkiezing voor de EK-selectie een langgekoesterde wens in vervulling. Dit seizoen was deelname aan het EK één van zijn belangrijkste doelen, zo vertelde hij recent. ‘Ik ben 27, ik wil er nu gewoon bij zijn. Het was begint dit seizoen mijn doel om iets neer te zetten met Feyenoord. Ik was aanvankelijk nog niet bezig met het Nederlands elftal. Voor de winterstop kwam ik bij Oranje, daar heb ik heel veel vertrouwen uit gehaald, omdat ik zelf in een mindere fase zat. Daarna ben ik er alleen maar mee bezig geweest om mee te gaan naar het EK.’

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond het tweede oefenduel in de voorbereiding op het EK. Om 20.00 uur is in de Amsterdam Arena de aftrap van de wedstrijd tegen Bulgarije. Het EK gaat voor Nederland op 9 juni aanstaande van start met een wedstrijd tegen Denemarken.