Achahbar scoort voor winnend Oranje onder 19

Oranje onder 19 heeft zondag de wedstrijd tegen Tsjechië tijdens de Eliteronde met 3-0 gewonnen. Anass Achahbar maakte in blessuretijd het laatste doelpunt van de wedstrijd. De andere treffers kwamen op naam van Jurgen Locadia en Memphis Depay. Naast Achahbar kwamen ook Mats van Huijgevoort, Matthew Steenvoorden en Elvis Manu in actie voor Nederland.
Door de overwinning op Tsjechië heeft Nederland komende woensdag aan een gelijkspel tegen Frankrijk voldoende om zich te plaatsen voor het EK in Estland, dat begin juli wordt gespeeld.

Het doelpunt van Achahbar in blessuretijd was van een grote importantie. Als het namelijk bij 0-2 was gebleven, dan had Onder 19 de laatste groepswedstrijd van Frankrijk moeten winnen.