Fanshop
Fanshop

De Kuip favoriet bij Nederlandse voetballiefhebbers

Voor Nederlandse voetballiefhebbers is De Kuip het ideale stadion om een interland bij te wonen. Dat is gebleken uit een onderzoek waarvan de uitkomsten donderdag zijn gepresenteerd door Blauw Research, een toonaangevend onderzoekbureau in Nederland. Het onderzoek is gehouden onder ruim 8.000 voetballiefhebbers, waarvan bijna de helft (46%) aangeeft een interland van Oranje het liefst in De Kuip bij te wonen. De Kuip krijgt daarmee ruim de voorkeur boven de Amsterdam Arena, dat bij iets meer dan een kwart (26%) de favoriet is.
Niet alleen bij Feyenoord-supporters is De Kuip favoriet. Van de grote eredivisieclubs gaan ook de fans van AZ het liefst naar De Kuip om Oranje te zien spelen. Supporters van Ajax, PSV, FC Twente en sc Heerenveen geven de voorkeur aan het eigen stadion, maar zetten allen De Kuip op de tweede plaats.

Naast de interlands moet ook de bekerfinale volgens de Nederlandse voetballiefhebber in De Kuip gespeeld blijven worden. Bijna driekwart (72%) van de Nederlandse voetbalfans vindt dat het stadion in Rotterdam de vaste locatie van de finale om de KNVB beker moet blijven.

Woensdagavond speelt het Nederlands Elftal in De Kuip de één-na-laatste oefeninterland voor het EK. Slowakije is de tegenstander tijdens dit duel.