Fanshop
Fanshop

Certificaat voor deelnemers Feyenoord Jobscorer

Acht van de elf deelnemers van Feyenoord Jobscorer hebben donderdagochtend in de Giovanni van Bronckhorst Academy een certificaat ontvangen, omdat ze de eerste fase van het project succesvol hebben afgerond. Daarnaast ontvingen alle deelnemers een mok met daarop de handtekening van doelman Erwin Mulder. Komende week gaat fase twee van het project van start, waarin de jongeren op verschillende afdelingen van Feyenoord, het stadion of bedrijven die zijn aangesloten bij de Feyenoord Business Club aan het werk gaan.
Met het project krijgen jongeren met een Wajong-uitkering de kans om werkervaring op te doen, met als doel ze op die manier uiteindelijk aan een vaste baan te helpen. Zij krijgen daarbij alle hulp van Feyenoord en het UWV. Tijdens fase I zijn de deelnemers twee maanden lang actief geweest bij onder andere clinics en voetbalparken van Feyenoord, maar liepen ze ook mee op verschillende afdelingen binnen de organisatie van de club. Op die manier konden zij erachter komen waar hun interesse ligt en welk werk er bij hen past.

Acht van de elf deelnemers doorliepen de eerste fase succesvol en slaagden er daarmee in een werkplek te vinden waar ze tijdens fase II aan de slag gaan. De overige drie deelnemers krijgen op alternatieve wijze een extra kans om zichzelf uiteindelijk aan een baan te helpen. ‘Het is knap wat de jongeren tot nu toe hebben laten zien’, vond Didier Lit van het UWV. ‘Een aantal heeft zich goed ontwikkeld op het gebied van samenwerking, een heel belangrijk onderdeel waar werkgevers erg op letten. Het is belangrijk dat ze elkaar blijven steunen en samen de eindstreep halen. Wij hopen dat de deelnemers de voorzetten die Feyenoord en het UWV hen geven inkoppen en zichzelf daarmee aan een baan helpen.’

Komende week gaat de tweede fase van het project van start. De jongeren gaan daarin aan de slag bij onder meer Service & Tickets, de Fanshop en de supportersvereniging van Feyenoord. Die fase zal drie maanden duren. De ochtend werd afgesloten met een groepsfoto, waarop de behaalde certificaten trots werden getoond.