Fanshop
Fanshop

Bijzondere teambuildingsdag deelnemers Feyenoord Jobscorer

De deelnemers van Feyenoord Jobscorer hebben woensdag een wel heel bijzondere teambuildingsdag beleefd. Nadat de deelnemers ’s ochtends in de Giovanni van Bronckhorst Academy een presentatie van Jan Brand van B On The Move, een bedrijf in teambuilding trainingen met thema’s als samenwerking, communicatie, vooroordelen, durf en vertrouwen, hadden bijgewoond, stond er vervolgens op het veld van De Kuip een activiteit gepland met een vijftal roofvogels, die rond de middenstip waren opgesteld door Henri Hommerson, eigenaar van het valkeniersbedrijf Flying Emotion.
In de Academy benadrukte Brand hoe belangrijk het voor de deelnemers is om serieus met de door Feyenoord Jobscorer geboden kansen om te gaan. Hij noemde het project uniek en met de thema’s die in zijn presentatie aan het licht kwamen, bereidde Brand de deelnemers indirect voor op het vervolgprogramma, dat bestond uit een activiteit met roofvogels op het veld van De Kuip.

In vogelvlucht vertelde Hommerson een en ander over de geschiedenis en achtergrond van de roofvogels en vroeg de deelnemers op basis daarvan – en dus zonder verdere kennis van de karaktereigenschappen – een keuze te maken voor een vogel waarin zij het meest van zichzelf herkenden. Nadat Hommerson vervolgens de karaktereigenschappen van de Europese Oehoe, de Zuid-Amerikaanse Oehoe, de Kerkuil, de roodstaart Buizerd en de Harris Hawk had verteld, bleek dat veel jongeren verkeerd hadden gekozen. Een belangrijke les over vooroordelen op basis van uiterlijk.

Nadat de jongeren één voor één de roofvogels op hun arm hadden genomen, werd de activiteit afgesloten met een onderdeel waarin vertrouwen en durf van groot belang waren. De deelnemers moesten allen op hun rug op het veld gaan liggen, waarna de trainers de gevaarlijkste roofvogel, de Europese Oehoe, op enkele centimeters boven hun gezicht liet vliegen.

Jobscorer-begeleider Mark Smit sprak na afloop van een geslaagde dag. 'Voor de jongeren was dit een zeer leerzame dag', zei Smit. 'Thema's als vooroordelen en vertrouwen zijn zowel in theorie als in de praktijk goed aan het licht gekomen. En de afsluiting met de roofvogels, nota bene op het veld van De Kuip, was natuurlijk helemaal een unieke ervaring die ze niet snel zullen vergeten.'