Fanshop
Fanshop

Feyenoord begint competitie met uitwedstrijd tegen FC Utrecht

Feyenoord begint het voetbalseizoen 2012/2013 op zondag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De aftrap van het duel in de Galgenwaard is om 12.30 uur. De competitie wordt op vrijdag 10 augustus geopend met de Brabantse derby tussen promovendus Willem II en NAC Breda. De eerste thuiswedstrijd van Feyenoord staat gepland op zaterdagavond 18 augustus, als Sc Heerenveen op bezoek komt in De Kuip. Dit blijkt uit het definitieve programma betaald voetbal dat de KNVB maandag heeft gepubliceerd.
De eerste klassieker van het seizoen vindt plaats op zondag 28 oktober. Op die dag komt Ajax op bezoek in De Kuip, terwijl Feyenoord op 20 januari 2013 de tweede competitiehelft begint met een uitwedstrijd tegen de Amsterdammers. Op zondag 23 september speelt Feyenoord in Eindhoven tegen PSV, waarna de Rotterdammers op zondag 4 november afreizen naar Enschede voor het duel met FC Twente.

Een week na de hervatting van de competitie speelt Feyenoord op zondag 27 januari in De Kuip tegen de Tukkers, het thuisduel met PSV staat gepland op zondag 24 februari. Feyenoord sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op zondag 12 mei 2013.

Feyenoord begon de competitie de laatste jaren vaker met een wedstrijd tegen FC Utrecht. Op 20 augustus 2007 wonnen de Rotterdammers met 0-3 in de Galgenwaard door doelpunten van Luigi Bruins, Nicky Hofs en Roy Makaay. In het seizoen 2010/2011 stonden beide ploegen tijdens de eerste speelronde in De Kuip tegenover elkaar. Op 8 augustus 2010 boog Feyenoord het duel na een 0-1 achterstond om in een 3-1 overwinning, door doelpunten van Alje Schut (eigen doelpunt), Luigi Bruins en Leroy Fer.

Bekijk hier het definitieve speelschema betaald voetbal.