Nieuwe nederlaag voor Vlaar met Oranje op het EK

Het Nederlands Elftal heeft ook het tweede groepsduel op het EK in Polen en Oekraine verloren. Duitsland was met 1-2 te sterk voor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk. Ron Vlaar moest zijn basisplaats afstaan aan de van zijn blessure herstelde Joris Mathijsen, waardoor de Feyenoorder de volledige wedstrijd langs de kant bleef. Bij rust leidde Duitsland door twee doelpunten van Mario Gomez al met 0-2, waarna oud-Feyenoorder Robin van Persie twintig minuten voor tijd iets terug deed voor Oranje. Met zijn doelpunt bracht Van Persie de spanning enigszins terug in de wedstrijd, maar een nieuwe nederlaag was niet meer te voorkomen.
Ondanks dat Oranje met nul punten uit twee duels de laatste plaats in de poule bezet, heeft de ploeg nog steeds kans op het bereiken van de kwartfinale. Nederland moet daarvoor met minimaal twee doelpunten verschil winnen van Portugal, terwijl Duitsland van Denemarken moet winnen. In dat geval plaats Oranje zich op basis van een beter doelsaldo voor de kwartfinale. De beslissende wedstrijden in de poulefase staan zondag 17 juni om 20.45 uur op het programma.