Nederlands Elftal met Vlaar uitgeschakeld op het EK

Het Nederlands Elftal is uitgeschakeld op het EK in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk verloor zondagavond de laatste wedstrijd in de poulefase met 2-1 van Portugal, waardoor het met nul punten op de laatste plaats in de poule eindigde. Ron Vlaar startte in de basis en speelde een sterke wedstrijd in het centrum van de verdediging, waar de Feyenoorder de voorkeur kreeg boven John Heitinga. Het enige doelpunt van Oranje kwam van Rafael van der Vaart, die zijn ploeg in de twaalfde minuut op voorsprong schoot. Duitsland en Portugal plaatsten zich voor de kwartfinale.
Het Nederlands Elftal had nog een kleine kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Daarvoor moest de ploeg met minimaal twee doelpunten verschil van Portugal winnen, terwijl het daarnaast afhankelijk was van Duitsland, dat Denemarken moest verslaan. Door de zege van de Duitsers (2-1) en de vroege voorsprong leek Oranje op weg naar een stunt, maar Christiano Ronaldo maakte namens Portugal nog voor rust gelijk. Na rust besliste diezelfde Ronaldo het duel, waarmee de Portugezen zich plaatsten voor de kwartfinale en het doek viel voor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk.