Fanshop
Fanshop

Koeman: ‘Oefenwedstrijd mooie afsluiting van trainingsweek’

Trainer Ronald Koeman blikte vrijdag vooruit op de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen, die zaterdag op het programma staat. Feyenoord treedt op Varkenoord aan tegen Sportclub Feyenoord en volgens Koeman is zijn ploeg er klaar voor. ‘We hebben tot dusver prima kunnen trainen en de oefenwedstrijd van zaterdag is een mooie afsluiting van de eerste weken van de voorbereiding’, zei de trainer, die vrijdag voor het eerst de nieuwe aanwinst Harmeet Singh op het trainingsveld verwelkomde.
Koeman kan tegen Sportclub Feyenoord direct beschikken over de Noorse middenvelder. ‘Singh is misschien wel onze fitste speler’, glimlachte de oefenmeester, die zaterdag waarschijnlijk geen beroep kan doen op John Goossens, Mitchell te Vrede en Kaj Ramsteijn. Zij hebben de afgelopen dagen vooral individueel getraind, waardoor het duel van zaterdag voor hen te vroeg komt. Op aanvoerder Ron Vlaar na, die maandag terugkeert van vakantie, is de selectie verder compleet.

Na de oefenwedstrijd van zaterdag vertrekt Feyenoord maandag naar Ermelo voor een trainingskamp van een week, iets waar Koeman naar uitkijkt. ‘Op trainingskamp heb je net even wat meer tijd voor bepaalde dingen, bijvoorbeeld om te werken aan tactische onderdelen. Ook voor de nieuwe jongens is zo’n week erg nuttig, al moet ik zeggen dat zij een prima indruk maken. Ze zijn gretig en stralen in alles uit graag voor Feyenoord te willen spelen, iets wat we met onze prestaties van afgelopen seizoen zelf hebben afgedwongen.’