Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Uitgebreide afrondoefening op woensdagtraining

De spelers die dinsdagavond in het oefenduel met FC Horst niet meespeelden, aangevuld met doelman Kostas Lamprou, hebben woensdagochtend tijdens de training een uitgebreide afrondoefening afgewerkt. Degenen die tijdens de met 1-5 gewonnen wedstrijd wel in actie kwamen, gingen met conditietrainer Toine van de Goolberg aan de slag voor een uitlooptraining. Erwin Mulder en Ronald Graafland werden onder handen genomen door assistent-trainer Patrick Lodewijks. Kamohelo Mokotjo ontbrak op het trainingsveld.
Terwijl de extra tribunes, die dinsdagavond waren neergezet om het groot aantal toeschouwers van een plekje te voorzien, werden afgebroken, zagen enkele tientallen belangstellenden hoe trainer Ronald Koeman een pass- en trapoefening uitbreidde naar een afrondoefening die in verschillende varianten werd uitgevoerd. Lex Immers en Guyon Fernandez waren het eindstation van voorzetten vanaf de zijkanten, die werden gegeven door Ruben Schaken en Kelvin Leerdam vanaf rechts en Miquel Nelom en Sekou Cissé vanaf links.



Na afloop van de training was er een mooi moment voor de ernstig zieke Feyenoord-supporter Erik Davids. De 29-jarige geboren Rotterdammer had de vorige dag in het ziekenhuis slecht nieuws gekregen, waarna de selectie hem een hart onder de riem stak. Alle spelers en trainers van de technische en medische staf gingen aan de rand van het trainingsveld met Erik op de foto en gaven hem een handtekening, waarna hij ook nog een bal waarmee die ochtend was getraind ontving. Erik genoot zichtbaar van het moment en was erg onder de indruk van het gebaar van de selectie.



In aanloop naar het oefenduel van donderdagavond tegen een topamateurselectie van Nieuwleusen traint Feyenoord nog twee keer. De oefensessies staan gepland op woensdagmiddag om 17.00 uur en op donderdagochtend om 10.30 uur.