Feyenoord dankzij sterke tweede helft langs Nieuwleusen

Feyenoord heeft donderdag de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Ermelo eenvoudig gewonnen. Hoewel de ploeg van trainer Ronald Koeman tegen een topamateurselectie uit Nieuwleusen verrassend op achterstand kwam, werd na rust orde op zaken gesteld. Via doelpunten van Guyon Fernandez (2), Lex Immers, Sekou Cissé, Tonny Vilhena en Elvis Manu werd een 1-6 overwinning geboekt. Ron Vlaar kwam in Nieuwleusen nog niet in actie. De verdediger, die pas afgelopen maandag bij de selectie aansloot, bekeek de hele wedstrijd vanaf de kant.
Trainer Ronald Koeman had in de aanloop naar de oefenwedstrijd op sportpark Hulsterlanden duidelijk laten blijken dat hij niet tevreden was over de manier waarop zijn ploeg zich in het eerdere oefenduel met FC Horst had gepresenteerd. Niet alleen vond Koeman dat Feyenoord vaker had moeten scoren tegen de tweedeklasser, maar ook eiste hij meer scherpte van zijn spelers.

Feyenoord, dat met elf andere spelers begon aan de wedstrijd tegen de amateurselectie uit Nieuwleusen dan aan het duel met FC Horst, wist zodoende wat het donderdagavond te doen stond. De ploeg moest vanaf het begin scherp zijn en in een hoog speltempo proberen veel kansen te creëren.

Over de uitvoering van dat plan kon Feyenoord desondanks bij rust niet tevreden zijn. Het elftal had weliswaar de gehele eerste helft een overwicht gehad, maar wist daar te weinig profijt uit te trekken. Dat had deels te maken met de defensieve speelwijze van de thuisploeg, die zich geregeld collectief achteruit liet zakken.

Nieuwleusen had daarbij het geluk dat de ploeg via de eerste de beste mogelijkheid – een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld – ook op voorsprong kwam. Een hoge voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door verdediger Tjisse Kerkstra, normaal gesproken speler van MSC.

Feyenoord toonde zich ondertussen aan de andere kant van het veld wat minder effectief. Zo miste Fernandez al na vier minuten spelen een strafschop, schoot Harmeet Singh halverwege de eerste helft hard over en tikte Lex Immers vijf minuten later de bal van dichtbij net naast. Pas kort voor rust was het Fernandez die voor de verdiende gelijkmaker zorgde. De spits kopte van dichtbij raak, nadat Sekou Cissé een hoge voorzet vanaf de achterlijn voor het doel had gekopt.

De gelijke stand bij rust zorgde ervoor dat Feyenoord getergd aan de tweede helft begon. Met resultaat, want binnen een kwartier wist de ploeg van Koeman drie keer te scoren. Tien minuten na rust profiteerde Fernandez van een cadeautje van de keeper van Nieuwleusen, die de bal zomaar had ingeleverd. Twee minuten later maakte Lex Immers zijn eerste doelpunt voor Feyenoord, door raak te koppen op aangeven van Ruben Schaken. Cissé zorgde direct daarna voor 1-4, door vanaf links verwoestend hard uit te halen.

Feyenoord vergroot de marge kort voor tijd binnen een paar minuten nog tot 1-6. Nadat Vilhena van dichtbij binnen mocht tikken omdat Mitchell Te Vrede niet zelfzuchtig was, bepaalde Manu in de slotminuut met een intikker de eindstand.

Selectie Nieuwleusen – Feyenoord 1-6

26’ 1-0 Kerkstra
38’ 1-1 Fernandez
56’ 1-2 Fernandez
58’ 1-3 Immers