Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord besluit geslaagd trainingskamp

Feyenoord heeft vrijdagochtend op het sportcomplex van FC Horst de laatste training tijdens het trainingskamp in Ermelo afgewerkt. In de stromende regen trainde het grootste deel van het basiselftal van de afgelopen oefenwedstrijd tegen een amateurselectie uit Nieuwleusen apart. Voor hen stond een groot deel van de oefensessie in het teken van een fanatieke partij voetvolley, waaraan ook assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst deelnam.

Jean-Paul van Gastel nam ondertussen de rest van de groep onder handen. Zij werkten, onder toeziend oog van onder anderen technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde, onder meer aan trappen en passen en daarnaast was er veel aandacht voor verschillende afwerkvormen. Keeperstrainer Patrick Lodewijks ging apart met de doelmannen aan de slag.



Voor de Feyenoord-selectie staat er vrijdagmiddag nog een groepsactiviteit op het programma, waarna de ploeg zaterdag vanuit het spelershotel in Ermelo naar Barendrecht vertrekt. Daar wordt zaterdagmiddag om 16.00 uur de laatste oefenwedstrijd van deze week afgewerkt, tegen BVV Barendrecht dat dit seizoen uitkomt in de Topklasse. Met die wedstrijd komt een eind aan het eerste trainingskamp van dit seizoen.



Trainer Ronald Koeman sprak donderdag na afloop van de wedstrijd in Nieuwleusen al van een geslaagde trainingsweek, waar onder prima omstandigheden hard is gewerkt door zijn ploeg. Een dag later keek ook teammanager Bas van Noortwijk met een goed gevoel terug op de afgelopen week in Ermelo. ‘We zijn ontzettend gastvrij ontvangen in het hotel de Heerlickheid van Ermelo en hebben gebruik kunnen maken van de zeer goede faciliteiten van FC Horst. Ook op dat vlak kunnen we erg tevreden zijn over deze week.’