Zuinige zege voor Feyenoord in Barendrecht

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het trainingskamp tijdens de voorbereiding afgesloten met een zuinige zege op BVV Barendrecht. Op sportpark De Bongerd won de ploeg van trainer Ronald Koeman met 0-1 door een eigen doelpunt van Robbin van Belle. Het was voor Feyenoord de laatste oefenwedstrijd die het deze voorbereiding afwerkte tegen een amateurvereniging. Koeman bracht in totaal twintig spelers binnen de lijnen op het kunstgrasveld.
Trainer Ronald Koeman constateerde na het oefenduel van afgelopen donderdag tegen Nieuwleusen dat zijn ploeg moeite had met het bespelen van kleine ruimtes. Dat was ook BVV Barendrecht niet ontgaan en de thuisploeg trok zich op sportpark De Bongerd tijdens de eerste helft massaal terug op eigen helft, waardoor de ruimtes voor Feyenoord opnieuw klein waren op het kunstgrasveld.

Het was voor Feyenoord, dat voor het eerst in deze voorbereiding in het donkerblauwe uittenue aantrad, dan ook even zoeken in de openingsfase. Toch zag Koeman dat zijn ploeg gaandeweg de eerste helft steeds beter om wist te gaan met de verdedigend ingestelde tegenstander. Met Ruud Vormer en Jordy Clasie als vormgevers op het middenveld werd in een hoog tempo veelvuldig de zijkanten gezocht, waar Ruben Schaken en Jerson Cabral hun direct tegenstanders continu de baas waren. Hun voorzetten misten echter precisie, waardoor grote doelkansen uitbleven.

Na ruim een half uur spelen leek Feyenoord het steeds groter wordende overwicht uit te drukken in een voorsprong. Vormer zag zijn vrije trap in de muur belanden, maar schoot de afvallende bal vervolgens kiezelhard achter de doelman. De grensrechter keurde de treffer echter af vanwege vermeend buitenspel. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg opnieuw goed weg, toen Immers na een voorzet van Schaken van dichtbij op de lat kopte.

Zo bereikte BVV Barendrecht met hangen en wurgen het rustsignaal en mocht het niet mopperen met een ruststand van 0-0. Koeman stuurde in de tweede helft op Kelvin Leerdam en Tonny Vilhena na een bijna volledig ander elftal het veld in. De intentie van de ploeg bleef echter prima, waardoor de wedstrijd zich ook na rust volledig op de speelhelft van de thuisploeg afspeelde.

Ook met de compleet nieuwe voorhoede, die bestond uit Guyon Fernandez, Anass Achahbar en Elvis Manu, zorgde Feyenoord voor veel dreiging. Het meeste gevaar kwam van Harmeet Singh, die enkele harde afstandschoten uit tweede lijn loste. Het was ook Singh die ervoor zorgde dat Feyenoord na ruim een uur spelen eindelijk kreeg waar het al zo lang recht op had. De middenvelder kwam uitstekend door over links en gaf de bal hard en laag voor, waarna verdediger Robbin van Belle niet anders kon dan de bal achter zijn eigen doelman glijden.

Na de meer dan verdiende voorsprong ging Feyenoord op jacht naar een hogere score, maar het bleef daarbij onnauwkeurig in de eindpass. De ploeg moest daardoor waakzaam blijven en zag Ronald Graafland vlak voor tijd uitstekend ingrijpen bij een van de spaarzame uitbraken van BVV Barendrecht, toen invaller Daniel Esajas gevaarlijk doorkwam over links. Zodoende bleef de stand van 0-1 op het scorebord en besloot Feyenoord ook de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding met een overwinning.

BVV Barendrecht – Feyenoord 0-1
63’ 0-1 van Belle (e.d.)

Scheidsrechter: Duarte

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: Lamprou; Leerdam, De Vrij, Kongolo, Vilhena; Vormer, Immers, Clasie; Schaken, Te Vrede en Cabral.
Tweede helft: Graafland; Janmaat, Steenvoorden, Martins Indi, Nelom; Leerdam, Vilhena, Singh; Fernandez, Achahbar en Manu.