Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Drukte op dinsdagtraining

Trainer Ronald Koeman heeft dinsdag andermaal een grote groep kunnen verwelkomen op Varkenoord. Tijdens de middagsessie op het sportcomplex konden zodoende twee partijspelen tegelijkertijd gespeeld worden, waarbij Koeman de ene groep onder handen nam en assistent-trainer Jean-Paul van Gastel met het andere deel van de selectie aan de slag ging.

De training werd in verband met de zomervakantie druk bezocht door tientallen supporters. Een van de toeschouwers langs de lijn was een oude bekende van onder meer Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst, namelijk Haytham Farouk. De Egyptenaar speelde in het seizoen 1996/1997 voor Feyenoord en is deze week samen met zijn zoon en enkele vrienden op vakantie in Nederland en benutte die gelegenheid om een bezoek te brengen aan De Kuip.



Farouk woont tegenwoordig weer in zijn geboorteland Egypte en volgt Feyenoord daar nog altijd op de voet. ‘Ik ben nog steeds een enorme Feyenoord-fan’, vertelde hij. ‘Ik heb heel veel goede herinneringen aan mijn tijd bij deze club. Ik ben heel trots op hoe de ploeg afgelopen seizoen heeft gepresteerd. Ik hoop ook echt dat Feyenoord zich zal plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.’



Farouk meldde zich in de zomer van 1996 in De Kuip en speelde in het seizoen ‘96/’97, waarin Feyenoord op de tweede plaats eindigde, drie competitiewedstrijden en één bekerduel. Aan het eind van dat seizoen vertrok hij naar Helsingborgs IF in Zweden. Vijf jaar geleden zette hij een punt achter zijn actieve carrière. Farouk is tegenwoordig actief als analist van onder meer de wedstrijden in de Eredivisie bij de Egyptische televisiezender Al Jazeera.