Fanshop
Fanshop

Rotterdam krijgt eigen Feyenoord-tram

De Feyenoord-tram, die het volledige komende seizoen in Rotterdam zal rijden, is dinsdagochtend officieel in gebruik genomen. De tram is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Feyenoord, CBS Outdoor en de RET. Ben Wijnstekers mocht bij de tramhalte bij De Kuip als eerste passagier instappen in de fraai bestickerde tram en ‘doopte’ het toestel even later bij een stop bij de Erasmusbrug, door een fles champagne leeg te spuiten. De Feyenoord-tram zal een jaar lang over het traject van lijn 23 rijden, die onder meer door het centrum van Rotterdam en langs De Kuip leidt.
Voor Wijnstekers was het tot dinsdag alweer een tijdje geleden dat hij voor het laatst in een tram zat. ‘Ik herinner me alleen nog een gezellig avondje in de stad, waarna ik mijn auto moest laten staan’, glimlachte hij. ‘Toen ben ik de volgende morgen met de tram naar het centrum gegaan om mijn auto op te halen. Ik woon zelf vlakbij De Kuip, dus ik kan deze Feyenoord-tram nu regelmatig langs zien rijden. Hij is erg mooi geworden.’

 
Op de geheel rode tram is onder meer een levensgroot logo van Feyenoord te zien en de tekst ‘Niets is sterker dan dat ene woord…’. Volgens Bart Hollands, sales manager van CBS Outdoor dat verantwoordelijk was voor de bestickering, is het toestel de meest in het oog springende tram van Rotterdam. ‘Op de eerste plaats door het uiterlijk, maar ook doordat Feyenoord natuurlijk een zeer aansprekende naam is in Rotterdam.’
 
De Feyenoord-tram is 32 meter lang en heeft een bestickerde oppervlakte van circa 120 vierkante meter. ‘Twee mensen zijn er in totaal acht uur mee bezig geweest om de volledige tram te bestickeren’, vertelde Hollands. Een deel van de tram kan door Feyenoord gebruikt worden om gedurende het seizoen bijzondere acties of evenementen onder de aandacht te brengen.

 
Op dit moment wordt bijvoorbeeld de Open Dag van aanstaande zondag via de tram onder de aandacht gebracht. Tijdens deze Open Dag wordt uiteraard ook de Feyenoord-tram ingezet. De RET zet bovendien extra trams in om ervoor te zorgen dat alle bezoekers aanstaande zondag op tijd bij De Kuip aankomen en ook weer zonder problemen kunnen vertrekken.
 
Feyenoord en de RET werken al jarenlang naar volle tevredenheid samen met elkaar. Zo heeft de RET de beschikking heeft over een Business Unit in De Kuip en zet het vervoersbedrijf bij evenementen van Feyenoord en op wedstrijddagen extra trams in om alle supporters van en naar het stadion te vervoeren.