Fanshop
Fanshop

Belangrijke wijzigingen parkeerbeleid rondom De Kuip

Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben een aantal wijzigingen in het parkeerbeleid rondom De Kuip moeten doorvoeren. Dit in verband met strengere naleving van de Europese regels met betrekking tot het gebruik van publieke parkeerruimten. Om die reden zijn de parkeermogelijkheden voor supporters rondom De Kuip met ingang van het seizoen 2012/2013 veranderd.
Een onderdeel van de wijzigingen in het parkeerbeleid is dat er op parkeerplaats P5 vanaf heden ook op wedstrijddagen alleen nog gebruik gemaakt mag worden van parkeerautomaten, waardoor zowel supporters als zakelijke bezoekers vooraf geen parkeerjaarkaart of dagparkeerkaart kunnen aanschaffen voor P5. Deze verandering heeft invloed op de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in de voorverkoop. Op wedstrijddagen kan er nog wel geparkeerd worden op P5 (betaling via betaalautomaten), maar het is hier niet meer mogelijk om vooraf een parkeerplaats te reserveren.

Om alle supporters en zakelijke relaties zo goed mogelijk van dienst te zijn is ervoor gekozen om een herindeling van de parkeerplaatsen te maken. Dit betekent onder meer dat het vanaf heden helaas niet meer mogelijk is voor supporters om op wedstrijddagen op P6 te parkeren. Supporters kunnen wel een parkeerjaarkaart aanschaffen voor P5G (parkeergarage Veranda). Zodra deze voldoende is bezet volgt er de mogelijkheid tot het aanschaffen van een parkeerjaarkaart voor P5C (parkeerplaats achter bouwmarkt Gamma). P5G moet dus eerst uitgegeven worden alvorens mag worden uitgeweken naar P5C. Daarom is ervoor gekozen om alle aanvragen op volgorde van binnenkomst te behandelen, waarbij de eerste supporters automatisch geplaatst worden op P5G.

Het aanvragen van een parkeerjaarkaart kan zowel via internet als schriftelijk. Supporters die hun parkeerjaarkaart voor donderdag 19 juli via Feyenoord.nl/seizoenkaart (zie ‘ik wil een seizoenkaart 2012/’13 aanvragen’) bestellen, hebben deze voor de openingswedstrijd Feyenoord – RCD Mallorca op woensdag 25 juli in huis. Hetzelfde geldt voor alle schriftelijke aanvragen die Feyenoord voor vrijdag 20 juli ontvangt. 
 
Meer informatie over de wijzigingen in de parkeermogelijkheden en over het aanvragen van een parkeerjaarkaart is de vinden op www.feyenoord.nl/service of telefonisch op werkdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900-1908.