Fanshop
Fanshop

Omar Elabdellaoui versterkt Feyenoord op huurbasis

Feyenoord versterkt zich voor het nieuwe seizoen met Omar Elabdellaoui. De 20-jarige Noorse jeugdinternational wordt per direct voor een jaar gehuurd van de Engelse kampioen Manchester City. Elabdellaoui is een multifunctionele speler die op meerdere posities kan spelen. Hij is zowel als rechter- en linkeraanvaller inzetbaar en kan tevens als aanvallende middenvelder fungeren. Elabdellaoui is op tijd in Nederland om aanstaande zondag aanwezig te zijn bij de Open Dag van Feyenoord. Hij zal als één van de in totaal zeven aanwinsten van Feyenoord voor het nieuwe seizoen uit de helikopter stappen.
Technisch directeur Martin van Geel is blij dat de overgang van Elabdellaoui naar De Kuip nu helemaal rond is. ‘Met het oog op ons drukke programma hebben we voor dit seizoen een brede selectie nodig. Daarbij kunnen we Omar heel erg goed gebruiken. Hij is een speler met veel talent, die op verschillende posities uit de voeten kan. Omar is technisch vaardig, mentaal heel sterk en een harde werker. We zijn ervan overtuigd dat hij heel goed bij Feyenoord past.’
 
Elabdellaoui werd in 2008 door Manchester City overgenomen van de Noorse club Skied. In 2011 werd hij verhuurd aan Strømsgodset IF uit Noorwegen, waarvoor hij in totaal twaalf wedstrijden speelde. Door een blessure kwam er daarna een vervroegd einde aan zijn huurperiode.
 
Tijdens de voorbereiding op dit seizoen ging hij met de eerste selectie van Manchester City mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Tijdens het trainingskamp tekende de jeugdinternational een nieuwe tweejarige verbintenis bij de Engelse kampioen van afgelopen seizoen. 
 
Elabdellaoui doorliep verschillende nationale jeugdelftallen in Noorwegen. Hierin speelde hij verschillende keren samen met Harmeet Singh, die eveneens met ingang van dit seizoen voor Feyenoord speelt.