Fanshop
Fanshop

Kippenvel voor nieuwelingen op Open Dag

Het traditionele hoogtepunt van de Open Dag, de landing van de helikopter met daarin de nieuwe spelers, was tijdens de editie van dit seizoen zo mogelijk nog spectaculairder dan gebruikelijk. Niet alleen omdat De Kuip met 45.000 toeschouwers over de hele dag afgeladen vol was, maar ook omdat de helikopter tot de laatste plaats bezet was met nieuwelingen. Achtereenvolgens kwamen Daryl Janmaat, Mitchell Te Vrede, Ruud Vormer, John Goossens, Harmeet Singh, Omar Elabdellaoui en Lex Immers onder luid applaus uit het toestel stappen.

Voor het legioen was de Open Dag direct de eerste kennismaking met Elabdellaoui, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester City. De aanvaller landde zondagochtend in Nederland en kon vrijwel direct overstappen in de helikopter die hem naar De Kuip bracht. ‘Een enorme ervaring’, vertelde Elabdellaoui na afloop. ‘Dit is in alle opzichten een heel bijzondere dag voor mij.’Elabdellaoui was onder de indruk van zijn ontvangst in De Kuip. ‘Ik had al wel wat verhalen gehoord over de Open Dag, maar had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn’, zei hij. ‘Wel had John Guidetti me al verteld over de fans, de club en de trainer, dus ik weet een beetje wat me hier komend jaar te wachten staat. Ik kijk er naar uit om voor Feyenoord te spelen.’Van alle nieuwelingen voelde Lex Immers zich misschien wel het minst op zijn gemak in de helikopter. ‘Althans, tijdens het opstijgen, daarna ging het goed’, glimlachte hij toen er eenmaal veilig was geland in De Kuip. ‘Toen we eenmaal bij het stadion waren maakte de piloot ook nog wat gekke manoeuvres. Het gaf me kippenvel om al die mensen op de tribunes te zien. Dit was heel mooi om mee te maken.’Voor Daryl Janmaat betekende zijn presentatie met de helikopter het mooiste verjaardagscadeau dat hij zich kon wensen. De verdediger werd zondag 23 jaar en werd door de hele Kuip uitbundig gefeliciteerd nadat stadionspeaker Peter Houtman de supporters attent had gemaakt op zijn verjaardag. ‘Dit is super’, vertelde Janmaat daarna. ‘Deze dag zorgt ervoor dat ik nog meer zin in dit seizoen krijg.’Voorafgaand aan de landing van de helikopter was ook de rest van de selectie al gepresenteerd, waarbij gebruik werd gemaakt van een groot podium met metershoge videoschermen. Een van de spelers die op het luidste applaus kon rekenen was aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger liet weten dat de kans niet groot is dat hij naar Aston Villa vertrekt, een mededeling die tot luid gejuich bij de supporters leiddeDe handen van de supporters waren even eerder al op elkaar gegaan, na een optreden van Paul de Munnik. Vanwege afwezigheid van Lee Towers door een rugblessure, mocht de helft van het duo Acda & De Munnik de honneurs waarnemen in De Kuip. De Munnik zong het nummer Mijn Feyenoord, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar.‘Een droom die uitkomt’, vertelde de zanger, die tevens groot Feyenoord-supporter is, direct nadat hij van het podium stapte. ‘Vooraf was ik ontzettend gespannen. Ik kan Lee Towers niet vervangen, want hij hoort echt bij Feyenoord, maar ik heb geprobeerd het op mijn eigen manier te doen.’De Munnik liet tevens weten veel vertrouwen te hebben in de selectie voor het komende seizoen. ‘Ik ben vooral blij dat Ronald Koeman is gebleven, hij is denk ik heel belangrijk voor deze ploeg. Ik heb een heel goed gevoel over het komende jaar.’

Met een eigen versie van You’ll Never Walk Alone, waarbij de volledige selectie nog een ereronde maakte over het veld, bracht De Munnik uiteindelijk het binnenprogramma van de Open Dag tot een goed einde. Voor veel supporters was dat het teken om zich naar een van de handtekeningensessies in het stadion te spoeden, waar alle krabbels van spelers en trainers te bemachtigen waren.