Fanshop
Fanshop

Degelijk Feyenoord naar doelpuntloos gelijkspel

Feyenoord en Real Mallorca zijn woensdag tijdens de openingswedstrijd in De Kuip allebei niet tot scoren gekomen. Hoewel Feyenoord een overwicht had en de beste kansen creëerde, bleef de ploeg van trainer Ronald Koeman tegen de Spanjaarden steken op een doelpuntloos gelijkspel. Omar Elabdellaoui maakte als invaller zijn officieuze debuut voor Feyenoord.
De grootste verdienste van Feyenoord, was dat het Real Mallorca nauwelijks in gelegenheid stelde om aan voetbal te komen. Waar de Spaanse opponent tijdens de openingswedstrijd van twee jaar eerder nog veelvuldig aan aanvallen toekwam en via snelle combinaties veel kansen creëerde, bleef het gevaar woensdag beperkt tot twee afstandschoten, waarvan de eerste makkelijk gepakt kon worden door Erwin Mulder terwijl de tweede naast zeilde.  

Dat Real Mallorca niet verder kwam dan die speldenprikjes, had alles te maken met de prima organisatie bij Feyenoord. Met Ron Vlaar terug in het basiselftal – de verdediger bleef tegen FC Dordrecht nog in de eerste helft aan de kant wegens belangstelling van Aston Villa – gaf de thuisploeg de bezoekers geen moment het idee dat er wat te halen viel in De Kuip.Daar stond tegenover dat Feyenoord met name via de counter uitgroeide tot gevaarlijkste ploeg op het veld. Binnen een kwartier had de ploeg op die manier al twee grote kansen gecreëerd. De eerste was voor Sekou Cissé, die met een uitstekende pass over de volledige breedte van het veld werd vrij gespeeld door Stefan de Vrij, maar de aanvaller schoot vervolgens precies in de handen van de doelman. Even later mocht Lex Immers alleen op de keeper af, maar hij tikte de bal te ver voor zich uit en kon niet tot een schot komen. Twintig minuten later had Feyenoords nieuwe nummer tien een voorzet van Ruben Schaken voor het inschieten, maar hij raakte de bal niet vol.De verhoudingen op het veld bleven na rust ongewijzigd. Hoewel het tempo in de wedstrijd wat omlaag ging, bleef Feyenoord de bovenliggende partij. De ploeg van Koeman hield Real Mallorca vrij eenvoudig op grote afstand van het doel van Mulder, maar kon tegelijk het overwicht niet omzetten in afgemeten kansen.Pas in het laatste kwartier, met invallers Jerson Cabral en nieuwelingen Harmeet Singh en Omar Elabdellaoui in de ploeg, begon Feyenoord de druk op het doel van de Spanjaarden serieus op te voeren. Het dichtst in de buurt van een doelpunt kwam Lex Immers. Nadat Elabdellaoui met zijn allereerste actie in het shirt van Feyenoord een vrije trap had verdiend net buiten het strafschopgebied, kopte Immers de bal op aangeven van Jordy Clasie op de lat.Feyenoord – Real Mallorca 0-0

Scheidsrechter:
Van Sichem

Geel: Victor, Lluis (Real Mallorca)

Opstellingen:
Feyenoord:
Mulder; Leerdam (46’ Janmaat), De Vrij, Vlaar, Martins Indi; Vormer (64’ Singh), Immers, Clasie; Schaken (72’ Cabral), Fernandez en Cissé (72’ Elabdellaoui).
Real Mallorca: Aouate; Navarro, Nunes, Ramis, Lopez; Pina, Marquez (54’ Lluis), Alfaro (82’ Joao); Pereira (60’ Arizmendi), Gimenez (42’ Tomer) en Victor (72’ Bigas).