Fanshop
Fanshop

Vernieuwde Fred Blankemeijerzaal in gebruik genomen

De geheel vernieuwde Fred Blankemeijerzaal is woensdag rond de openingswedstrijd tegen Real Mallorca in gebruik genomen. De perszaal in De Kuip heeft de afgelopen maanden een grondige metamorfose ondergaan. Nadat journalisten, fotografen en andere mediavertegenwoordigers de afgelopen weken in verband met de verbouwing nog werden opgevangen in diverse andere ruimtes in De Kuip, waren zij woensdag voor het eerst weer welkom in de vernieuwde Fred Blankemeijerzaal.
Niet alleen de inrichting van de zaal is grondig onder handen genomen, maar ook de faciliteiten. Zo beschikt Feyenoord als eerste eredivisieclub over een digitale backdrop achter de tafel waar persconferenties worden gehouden. Op deze wand kunnen, afhankelijk van de wedstrijd die wordt gespeeld in het stadion, bijvoorbeeld de sponsors geprojecteerd worden.

Verder heeft de perszaal de beschikking over een geheel vernieuwd WIFI-netwerk. ‘Tijdens het afgelopen seizoen hebben journalisten nog wel eens problemen gehad met de internetverbinding, maar die zullen nu verleden tijd zijn’, zegt manager media & communicatie Raymond Salomon.

De verbouwing in de perszaal is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Feyenoord en stadion De Kuip. ‘Eigenlijk is alles anders dan het hier voorheen was’, zegt Salomon. ‘Het enige dat hetzelfde is, is de naam. Uiteraard blijft deze ruimte gewoon de Fred Blankemeijerzaal heten.’