Fanshop
Fanshop

Vlaar neemt afscheid in De Kuip

Ron Vlaar heeft zaterdagochtend voorafgaand aan de training afscheid genomen van zijn medespelers, de technische en medische staf en andere medewerkers van Feyenoord. Het afscheid was voor de verdediger veel moeilijker dan gedacht. Vlaar: ‘Het was emotioneel zwaarder dan ik mij had voorgesteld.’

Feyenoord werkte zaterdagmiddag de voorlaatste training af voor het vertrek naar Kiev, waar aanstaande dinsdag het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League op het programma staat. Voor de training stond echter een groot deel in het teken van het afscheid van aanvoerder Ron Vlaar. De verdediger vertrekt na 6,5 jaar Feyenoord naar het Engelse Aston Villa.

 
Vlaar sprak zijn medespelers toe in de kleedkamer. Hij bedankte de groep en wenste iedereen succes toe tijdens de komende weken, waarin Feyenoord zich hoopt te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De spelers ontvingen zijn woorden met applaus.

 
Vlaar: ‘Ik ben blij dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan de wederopstanding van de club. Ik hoop dat de jongens er een mooi vervolg aan kunnen geven.’ De 27-jarige verdediger vertrekt aanstaande maandag naar Birmingham waar hij na medische keuring een driejarig contract zal tekenen.

 

Tijdens de voorlaatste training voor het vertrek naar Kiev besteedde Ronald Koeman veel tijd aan verschillende trap- en passvormen. Ook liet hij de spelers verschillende rondo’s doen. De trainer legde het spel veelvuldig stil om de verschillende spelsituaties te bespreken. Keeperstrainer Patrick Lodewijks trainde met de drie doelmannen Erwin Mulder, Kostas Lamprou en Ronald Graafland vooral op hoge ballen. Mitchell Te Vrede ontbrak zaterdag op het trainingsveld. De aanvaller werd vrijdag met succes geopereerd aan zijn lies.
 
Zondagmiddag vertrek Feyenoord naar Kiev. In de ochtend staat eerst nog een training op het programma. Deze oefensessie is besloten en dus niet toegankelijk voor pers en publiek.