Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FBC maakt kennis met Olympisch Stadion in Kiev

Een aantal leden van de Feyenoord Business Club heeft maandagochtend alvast een kijkje genomen in het Olympisch Stadion in Kiev, waar Feyenoord dinsdagavond de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev speelt. Terwijl voor de selectie bij het spelershotel een uitlooptraining op het programma stond, waarbij de spelers alvast konden wennen aan de hoge temperatuur in Kiev, kreeg de Business Club een exclusieve rondleiding door het stadion, waarbij onder meer de kleedkamer werd bezocht waar Feyenoord dinsdag gebruik van zal maken.

Tijdens de rondleiding keken de FBC-leden hun ogen uit in het stadion dat plaats biedt aan 70.000 toeschouwers en waar deze zomer de finale van het EK werd gespeeld. ‘Het is opvallend dat het stadion ondanks de grote capaciteit toch compact oogt’, vertelde FBC-lid Ronald Ruisendaal van het bedrijf Gooisch Kunstgras. ‘Het veld ligt er ook mooi bij. Het lijkt me voor een voetballer fantastisch om hier te mogen spelen.’



De Business Club-leden mochten ook een kijkje nemen in de kleedkamer waar Feyenoord dinsdag gebruik van zal maken. Hierbij werd duidelijk dat deze ruimte, waar tijdens de rondleiding shirts van het nationale elftal van Oekraïne hingen, van alle gemakken is voorzien. Zo heeft Feyenoord de beschikking over verschillende massagebanken, een breedbeeldtelevisie en een groot bad.



Bij de Business Club-leden is er veel vertrouwen dat Feyenoord dinsdag een goed resultaat kan boeken tegen Dinamo Kiev. ‘Tijdens de afgelopen wedstrijd tegen Real Mallorca heeft Feyenoord heel degelijk gespeeld’, zei Ruisendaal. ‘Dat biedt mogelijkheden voor de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Ik denk dat het een mooie avond kan worden voor Feyenoord.’



De FBC is in totaal met ruim twintig leden naar Kiev afgereisd. Zondag vlogen zij samen met de selectie naar Oekraïne, waar dinsdagavond een bezoek wordt gebracht aan de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Woensdag reist de Business Club samen met de selectie weer terug naar Nederland.