Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Dinamo Kiev op jacht naar nieuwe successen

Met Dinamo Kiev kwam er voor Feyenoord tijdens de loting voor de voorronde van de Champions League op vrijdag 20 juli een zware tegenstander uit de koker. Dinamo Kiev staat in eigen land bekend als absolute topclub met een rijke historie en is met dertien landstitels recordkampioen van Oekraïne. Ook in het huidige seizoen is de ploeg van trainer Yuri Semin goed van start gegaan, getuige de negen punten uit de eerste drie wedstrijden.
Hoewel 83-voudig Oekraïens international en boegbeeld Andrej Sjevtsjenko bekend maakte een punt te zetten achter zijn imposante voetballoopbaan, kan Semin nog steeds beschikken over een kwalitatief uitstekende selectie met veel internationale ervaring. De selectie van Oekraïne telde tijdens het EK van 2012 zes spelers van Dinamo Kiev, waarna de clubleiding deze zomer nog eens fors investeerde in nieuwe spelers. Zo maakten onder meer Portugees international Miguel Veloso en de Braziliaan Raffael voor vele miljoenen euro’s de overstap naar de Oekraïense topclub.

De club gaat daarmee op jacht naar nieuwe successen die in het verleden al zoveel werden behaald. De grootste Europese successen werden geboekt onder trainer Valery Lobanovsky, waar ook het stadion van Dinamo Kiev naar is vernoemd. In 1975 en 1986 wist Kiev de Europa Cup II te winnen. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, waarin Kiev al dertien keer landskampioen werd, komt de club uit in de Oekraïense competitie. Daarin vierde het dertien landstitels en won het tevens negen maal de nationale beker.

Tijdens de afgelopen drie jaar moest Kiev de landstitel aan concurrent Sjachtar Donetsk laten, maar dit seizoen hoopt Kiev op de eerste landstitel sinds 2009. De ploeg is de huidige competitie met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend begonnen en de Nigeriaanse aanvaller Ideye Brown wist in die duels al vier keer te scoren.