Fanshop
Fanshop

Koeman ziet kansen voor Feyenoord in Kiev

Ronald Koeman ziet voldoende kansen voor Feyenoord om dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League een goed resultaat neer te zetten. De trainer stelde dinsdag voorafgaand aan de afsluitende training in het Olympisch Stadion dat Feyenoord weliswaar minder ervaring in de ploeg heeft dan Dinamo Kiev, maar voldoende kwaliteit heeft om de ploeg uit Oekraïne uit te kunnen schakelen.
Koeman zag de aankomende tegenstander van Feyenoord afgelopen vrijdag met eigen ogen aan het werk. Op basis van die wedstrijd ziet de trainer mogelijkheden. ‘Het was vrijdag geen beste wedstrijd, waarschijnlijk ook vanwege de warmte’, vertelde de trainer. ‘We kennen de krachten van Dinamo Kiev, maar ook de zwaktes. Als wij goed zijn, hebben we kansen.’

In de ogen van Koeman is het grootste verschil tussen Feyenoord en Dinamo Kiev de ervaring die de komende tegenstander heeft op Europees niveau. ‘Bij ons heeft nog niemand eerder op dit podium gespeeld’, vertelde de trainer. ‘De spelers moeten dit zien als een uitdaging. Dit is het niveau waar elke voetballer naartoe wil. Nu krijgen ze de kans dat te laten zien. Als we die sfeer weten te creëren en spelers onbevangen spelen, kunnen wij ook een ploeg als Dinamo Kiev uitschakelen.’

De kans is zeer groot dat de wedstrijd van dinsdagavond gespeeld zal worden bij een temperatuur van rond de dertig graden Celsius. Koeman verwacht dat de warmte een belangrijke factor zal zijn tijdens het duel. ‘We zullen daarom zuinig moeten spelen en goed moeten omspringen met onze krachten’, zei de trainer.

Over de speelwijze die Feyenoord dinsdag zal hanteren wilde Koeman nog niet te veel kwijt. Het is een optie dat zijn ploeg tegen Dinamo Kiev zal starten in een 4-4-2 formatie, zoals Feyenoord ook begon in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. ‘Maar onze manier van spelen zullen we eerst aan de spelers meedelen’, zei Koeman.

De persconferentie van Koeman in het Olympisch Stadion werd niet alleen bezocht door de Nederlandse Feyenoord-volgers die met de ploeg mee zijn afgereisd naar Kiev, maar ook door verschillende Oekraïense journalisten. Hun vragen werden vertaald door een vertaler, wat tot een aantal opmerkelijke momenten leidde. Zo had een journalist geconstateerd dat Elvis Manu topscorer was in de voorbereiding van Feyenoord, alleen werd dit vertaald als ‘topscorer van het afgelopen seizoen’. Koeman kon er de grap van inzien en hielp gedecideerd alle misverstanden uit de wereld.

Dinamo Kiev – Feyenoord
Dinsdag 31 juli om 19.00 uur* in het Olympiysky Stadion (Kiev)
Scheidsrechter: Marriner (Eng)
* 20.00 uur plaatselijke tijd