Fanshop
Fanshop

Vlaar rondt overstap naar Aston Villa af

Ron Vlaar gaat een contract voor drie seizoenen tekenen bij Aston Villa. De verdediger heeft dinsdag de laatste formaliteiten rond zijn overgang naar de club uit de Premier League afgerond, waarmee er definitief een eind komt aan zijn periode van 6,5 jaar in De Kuip. Feyenoord bedankt Ron Vlaar voor zijn onvoorwaardelijke inzet voor de club in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging in de Premier League.
Vlaar werd in januari 2006 op 20-jarige leeftijd overgenomen van AZ en ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot aanvoerder en boegbeeld van Feyenoord. Hij speelde in totaal 132 competitiewedstrijden voor de club, waarin hij acht doelpunten maakte.
 
De verdediger maakte in 2006 vier dagen na zijn komst naar Feyenoord al zijn officieuze debuut voor de club, in een oefenwedstrijd tegen HSV Hoek, die door doelpunten van Ferne Snoyl en Diego Biseswar met 0-2 werd gewonnen. In zijn eerste half jaar bij de club kwam hij onder trainer Erwin Koeman tot zestien wedstrijden. Aan het eind van het seizoen pakte hij de eerste hoofdprijs uit zijn carrière, door Europees kampioen te worden met Jong Oranje.
 
In de drie seizoenen die volgden kreeg Vlaar te maken met divers blessureleed, waardoor hij in drie jaar tijd niet meer dan 24 competitiewedstrijden speelde. In zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord stond hij door een voetblessure circa drie maanden aan de kant. In de jaren die volgden liep hij tot twee keer toe een zware knieblessure op, waardoor hij bijna twee volledige seizoenen buitenspel stond.
 
Vlaar knokte zich echter terug en was bij zijn definitieve terugkeer sterker dan ooit. Vanaf het seizoen 2009/2010 was hij niet weg te denken uit het centrum van de defensie en sinds het seizoen 2010/2011 was hij aanvoerder van Feyenoord.
 
Voor Vlaar was het afgelopen seizoen, waarin Feyenoord de tweede plaats in de competitie en plaatsing voor de voorronde van de Champions League behaalde, het absolute hoogtepunt tijdens zijn periode in De Kuip. Hij kwam als aanvoerder in alle competitiewedstrijden in actie en had een zeer belangrijk aandeel in de opmars van Feyenoord. Vorige week woensdag speelde Vlaar zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord, in De Kuip tegen Real Mallorca.