Fanshop
Fanshop

Video: Gio’s herinneringen aan de Champions League

Feyenoord speelt dinsdag de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Voor de selectie van trainer Ronald Koeman wordt het de eerste keer dat ze op dit Europese niveau in De Kuip aan mogen treden. Assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst weet als geen ander wat de spelers te wachten staat. Hij debuteerde in het seizoen 1997/1998 voor Feyenoord in de Champions League, in de uitwedstrijd tegen Juventus (5-1). Ruim twee maanden later kwam de Italiaanse topclub op bezoek in De Kuip. Het werd een van de meest memorabele Champions League-duels die Feyenoord tot dusver speelde.
‘Ik zie die wedstrijd nog steeds als een van de mooist overwinningen die ik in de Champions League heb meegemaakt’, zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. ‘Uit in Turijn werden we weggespeeld, dus thuis wilden we iets rechtzetten. Het werd een fantastische wedstrijd.’

Bekijk hieronder een terugblik van Van Bronckhorst op de wedstrijd Feyenoord – Juventus uit het seizoen 1997/1998, die werd beslist door twee doelpunten van Julio Cruz.