Fanshop
Fanshop

Meer gelden uit televisierechten voor Feyenoord

Feyenoord is de komende jaren verzekerd van aanzienlijk meer gelden uit de verkoop van televisierechten dan tot dusver het geval was. Volgens algemeen directeur Eric Gudde ontvangt de club de komende twaalf jaar elk seizoen enkele miljoenen meer uit de mediabaten dan tot dusver het geval is. Afhankelijk van de sportieve resultaten die worden geboekt zal voor Feyenoord al snel zelfs sprake zijn van een verdubbeling van de mediabaten.
Het goede nieuws is te danken aan een belang van 51 procent dat FOX International Channels (FIC) heeft genomen in Eredivisie Media & Marketing (EMM) en daarmee tevens in Eredivisie Live, de zender waarop alle competitiewedstrijden van Feyenoord wekelijks live te zien zijn. EMM is het mediabedrijf dat in 2008 is opgericht door de clubs uit de Eredivisie en Endemol, FOX International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van bewezen, geslaagde sportzenders in onder meer Amerika, Latijns-Amerika, Aziƫ, Duitsland en Engeland. EMM liet woensdagochtend in een persverklaring weten dat de Eredivisie de kennis en kunde van FOX optimaal kan benutten om het voetbalkanaal versneld te laten groeien. Eerder bracht FOX onder meer in Engeland, Duitsland en Italiƫ de exploitatie van voetbal al op een aanzienlijk hoger niveau.

Het meerjarig contract met de NOS wat betreft de samenvattingsrechten van de Eredivisie loopt nog gedurende het seizoen 2012-2013. Er zijn nog geen afspraken gemaakt over de periode daarna.

Volgens de directie van Feyenoord zullen de extra inkomsten in eerste instantie worden gebruikt om te zorgen voor een verdere verbetering van het (negatieve) eigen vermogen van de club.